Šlehačková vánočka
Tradičním symbolem našich Vánoc je bezesporu vánočka. Lahodná mňamka vonící po smetaně a citronu, nejlépe si ji vychutnáte s máslem, marmeládou nebo medem a dobrou kávou. Tak ji vyzkoušejte, je prostě úžasná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 989 kJ / 3 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,64 g |
Tuky | 108,03 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 1,99 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 476,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své maminky. Jak vidíte, vinutí není moje hobby, tak dělám základ ze tří pramenů silnějších, ze tří slabších a nahoře ze dvou. Mezi jednotlivými patry hranou dlaně po celé délce udělám prohlubeň. V případě potřeby zajistím špejlemi. Vánočka je chuťově opravdu dobrá. Pokud již trénujete na Vánoce, doporučuji k vyzkoušení.
Protože každá mouka má jinou savost, pokud to bude nutné, přidáme trošku vlažného mléka nebo vody.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2023 15:06
3. 12. 2020 20:02
30. 11. 2020 09:26
16. 11. 2020 15:23
16. 11. 2020 14:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 18 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co dělat, aby se vánočka nerozjela? Záleží na surovinách a správném vykynutí, ale také na několika osvědčených vychytávkách
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Jak uplést vánočku ze šesti pramenů. Názorné video vám ukáže, jak si s pletením poradit
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, rum, smetana ke šlehání, droždí sušené, rozinky, vejce, vejce, mandle, máslo
Šlehačková vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyZ7
5 názorů