Kapie v oleji (dle mé tchyně)
Kapie jsou výborné zasyrova, ale dobře zavařené jsou neskutečně lahodné. Navíc mají v kuchyni mnoho variant využití. Na chlebíčky, do salátů, do aspikových misek. A ještě na mnoho dalších možností upotřebení je využijete, pokud je zavaříte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 928 kJ / 3 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,50 g |
Tuky | 164,00 g |
Vláknina | 56,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 194 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 330,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kouzlem tohoto receptu je, že papriku vejdete v neuvěřitelném množství do jedné skleničky. Vklouzne tam sama, je měkká a krásně ohebná a nemusíte ji tam ukládat syrovou a neohebnou. Ušetříte sklenice, čas a pracné vkládání paprik do sklenic. Použijte gumové rukavice, vše pálí a klouže. Šetříte místo a 4 sklenice stačí pro běžnou roční spotřebu kapie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2021 12:08
Dělám je tak, že kapie zaliju normálním nálevem na okurky z bzeneckého octa a do každé skleničky přidám menší lžíci oleje. Pak steriluji. Sterilace se mi zdá mnohem lepší řešení, než používat Deko, které obsahuje jedovatou kyselinu benzoovou v docela vysoké koncentraci (4,5%). Výsledkem je sladkokyselá kapie, výborně se hodící do salátu a budapešťské pomazánky
10. 3. 2021 07:25
Tonja: Já bych, ty z obchodu vynechala, nemají tu zralost, pro dobrou vůni a chuť. Sterilovat na 10 minut na 90 stupňů, jen kvůli jistotě, když není studený sklep, to také můžeš. Kapie se nerozvaří.
10. 3. 2021 01:19
Líbí se mi na tomto receptu, že se nemusí sklenice s paprikami následně sterilovat. A líbí se mi, že je tento způsob po mnoho let v praxi ověřený. Díky, Veroniko.
Až sklidíme letošní úrodu a papriky naložíme, ozvu se. Pokud by někde byly kapie za přijatelnou cenu v obchodě, vyzkouším recept dříve. Kapie jsou ale v obchodech dost drahé.
Až sklidíme letošní úrodu a papriky naložíme, ozvu se. Pokud by někde byly kapie za přijatelnou cenu v obchodě, vyzkouším recept dříve. Kapie jsou ale v obchodech dost drahé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 15 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 29 minutami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 1 hodinou
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 5 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 5 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 6 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sterilované kapie jsou atraktivní pro zdobení pokrmů studené i teplé kuchyně. Na jejich zaváření není nic složitého
Kapie jsou oblíbené na zdobení pokrmů studené kuchyně. Používáme je především čerstvé, v pomazánkách je ocení i děti
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Další recepty
Suroviny: kapie, voda, ocet, cukr krystal, olej, zelenina
Kapie v oleji (dle mé tchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oG2z
3 názory