Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 9 809 kJ / 2 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,99 g |
Tuky | 28,61 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 903 mg |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 292,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Katsu je klasické japonské jídlo, (které se snadno dělá jako náš řízek), podávané s rýží a přelité omáčkou.
Kuřecí katsu má své jméno od katsuretsu, což v japonštině znamená kotleta. Styl Katsu je forma vaření, která zahrnuje smažené kotlety a jiné maso nebo mořské plody, obalené v panko strouhance.
Panko strouhanku vyrobíme snadno z bílého toustového chleba bez kůrek. Nahrubo krajíčky nastrouháme,
usušíme na pečícím papíru cca 3 minuty v předehřáté troubě na 150° C a necháme vychladnout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2021 17:04
6. 4. 2021 16:57
6. 4. 2021 10:37
6. 4. 2021 09:42
***
"...získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa"
Ale obrázek s tímto patrně nekoresponduje...
***
"... olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky)
Když už mám po ruce strouhanku, tak dám špetičku do oleje a také se dělají bublinky když je olej dostatečně vřelý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Lívanečky jako z japonské restaurace: Podle našeho videonávodu je zvládnete i doma
Další recepty
Suroviny: prsa kuřecí, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, tonkats, kečup sladký, omáčka worcesterová, omáčka sojová, hořčice dijonská, mirin, víno
Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPjL
4 názory