Jablkové (ne)kynuté šátečky
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně vonět. Můžeme je posypat i drobenkou.
Suroviny pro 78 kusů
78 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 22 267 kJ / 5 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,17 g |
Tuky | 286,73 g |
Vláknina | 38,75 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 532,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Šátečky můžete ukládat klidně vedla sebe, jdou od sebe krásně oddělit. Kdo je chce mít úhledné dává je dál od sebe. Můžeme posypat i drobenkou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2022 19:21
Dnes jsem upekla, měla jsem 12 šátečků velikosti - jako se prodávají v obchodě:). Jablíčka jsem místo nastrouhání nakrájela na kostičky, připravila dle návodu. Přidala jsem ještě do každého šátečku půlku švestky. Stačila jsem vyfotit poslední 3 kousky co zbyly , rodinka mi je brala ještě teplé z plechu. Těsto i náplň vynikající, dobře se s těstem pracovalo. S dovolením přidávám foto a díky za super recept
30. 9. 2022 11:42
Šátečky jsou výborné. Rozhodně jsem je nedělala naposledy.
23. 8. 2022 22:53
Marie Svarcova: Děkuji
21. 8. 2022 07:59
moc dobré koláčky, mám ráda toto těsto a dělám s různou náplní, úspěch zaručen
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 11 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 14 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 42 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 48 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Na co dát pozor při výrobě jahodové marmelády. Radíme začátečníkům
Jablka mají v kuchyni široké využití, od moučníků a sladkých jídel přes kombinace s masem po různé saláty
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, žloutek, cukr, rum, droždí, mléko, citron, sůl, jablko, skořice, cukr, citron, rum, piškoty, pudink, vejce, máslo, rum
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRX3
4 názory