Jednohubky se sedláckou kořeněnou šunkou
Tyto výborné jednohubky jistě potěší na oslavě všechny hosty. Pomazánkové máslo a šunku doplňuje pálivá směs z řepy a křenové pasty. Jednohubky na závěr ozdobíme kouskem sýra a petrželovou natí.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 677 kJ / 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,20 g |
Tuky | 6,93 g |
Vláknina | 0,36 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 914 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 3,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Domácí křenová pasta:
200 g očištěného křenu, 35 g krupicového cukru, 1 špetka soli, 1 lžíce jablečného octa, 60 ml slunečnicového oleje.
Křen nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dle potřeby můžeme zředit malým množstvím převařené vychladlé vody nebo syrovátky. Naplníme malé čisté, suché skleničky a uzavřené sterilujeme při 80 °C 20 minut. Otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a uskladníme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 10. 2022 16:21
RubyRom: Děkuji moc, od takové kuchařky jako ty to potěší dvojnásob měj se skvěle
19. 10. 2022 15:15
Paráda
19. 10. 2022 13:17
Marie Svarcova:
19. 10. 2022 12:12
Eja57 (moderátorka): omlouvám se byla jsem shánět čerstvý křen ale momentálně není, našla jsem starší loňskou. Jdu to poslat - hezký de a díky
19. 10. 2022 10:28
Marie Svarcova: tak vyfoť kus křenu
Tady se to ztratí, a to by byla škoda, všechny recepty jsou buď s jablky, nebo s majonézou...
Tady se to ztratí, a to by byla škoda, všechny recepty jsou buď s jablky, nebo s majonézou...
19. 10. 2022 10:12
Eja57 (moderátorka): Děkuji ale je to takové jednoduché bez fotek tak jsem to nechtěla samostatně dávat, nemám už ani celou skleničku abych to nafotila. krásný den
19. 10. 2022 09:54
Maruško, co vložit pastu jako recept? Podobnou jsem tu nenašla.
Máš to moc hezké jako vždy
Máš to moc hezké jako vždy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 17 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 32 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: šunka, pomazánkové máslo, řepa červená, křen strouhaný, sýr strouhaný, nať petrželová, bageta
Jednohubky se sedláckou kořeněnou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwWX
7 názorů