Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a využití rychlé úpravy i vám umožní ocenit kvalitu této suroviny.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 707 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,50 g |
Tuky | 148,70 g |
Vláknina | 15,89 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,85 g |
Sacharidy | 31,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso na toto ragú se nemusí nakládat, tlakový hrnec si s prolnutím chutí nádherně poradí. Pokrm lze samozřejmě připravit i delší dobou úpravy, v pomalém hrnci.
Koření na divočinu mám namleté a namíchané v tomto poměru podle mojí babičky :
1 špetka muškátového oříšku
1 špetka muškátového květu
2 špetky zázvoru
1 špetka jalovce
1 špetka hřebíčku
1-2 špetky nového koření
0,5-1 lžička pepře
1 lžíce sladké papriky
0,5 lžičky uzené papriky
0,5 lžičky pálivé papriky
0,5 lžičky kmínu
1 lžička majoránky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2024 15:10
Veronika.Hrozna: Máte pravdu. To je podle mě největší problém - dostat zvěřinu a zmršit ji, je lehké. A ten, kdo ochutná, se pak vyhne obloukem! U nás se tradičně přípravou zabývala babička a prababička. Co dědové nanesli z honu, tak se do mrtě spotřebovalo a bylo to skvělé! Je fakt, že jsem pak u známých ochutnala párkrát něco, co bych už v životě nejedla, kdybych neměla "mustr" od babiček!
7. 1. 2024 14:38
zuzi777a: Já si myslím, že ten odpor je kvůli tomu, že někde něco ochutnali, co nebylo zrovna moc dobře upravené a očištěné! Dokonce může být divočák v říji, kdy maso není poživatelné a ten kdo to nezná, ho náhodou uvařil. Dalším nešvarem je mít divočinu dlouho v mrazáku, to ona nerada a pak to taky není k jídlu. Čerstvé maso z divočiny se má krásně očistit až na kuchyňskou úpravu, až pak mrazit Mastnější části udělat hned např. žebra. Ale ze všeho nejdůležitější je maso před přípravou poočichávat, ale doslova a kousky, které mají jinou barvu uřezat, krevní sraženiny vyříznout, zajíci vyřezat v zadních nohách v kloubu tukový váček, ten moc páchne v jídle a masa odblanit. Žádné mytí v octové vodě, nebo uležení v láku zápach neodstraní.
7. 1. 2024 11:06
Marie Svarcova: Spousta lidí má k zvěřině respekt nebo dokonce odpor, ale já bych se po divočákovi utloukla! V tlakáči je coby dup. Z trouby je podle mě ještě chutnější, jen trochu déle trvá. U nás musí být všechno fofrem, aby mě ti mí žrouti nepomřeli hladem.😁
7. 1. 2024 10:13
velká dobrota (nemám MH ale dělám v troubě a je to skvělé) dobře jsi uvařila a foto je krásné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 3 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 3 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 4 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 5 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, slanina uzená, sádlo, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, sůl, koření na divočinu, hořčice, pasta papriková, protlak rajčatový, vývar masový
Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7rX
4 názory