Rajská omáčka z rajských
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani nahradit. Nejlépe si ji vychutnáte s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 688 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,27 g |
Tuky | 16,42 g |
Vláknina | 17,23 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 56,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem před 5 lety vložil na jiný kuchařský web a protože receptů na rajskou omáčku je zde přes devadesát, dlouho jsem odolával ho vložit i sem. Teď jsem ji vařil znovu, nedalo mi to a poctivě jsem si prohlédl těch cca 90 zdejších receptů. Mohu konstatovat, že více jak 90 % je z protlaků, rajčatových šťáv, pasírovaných rajčat a dokonce i z kečupu. Ten zbytek, kde jsou použitá opravdová rajská jablíčka, jsou dostatečně odlišná od mého receptu, takže proto jsem sem vložil i svůj. To píšu proto, abych nebyl zas napadán, proč to sem dávám, když už je zde tolikrát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2024 10:49
Moanka: děkuji za komentář a mohu potvrdit, že z rajských je to něco jiného. Ta troška protlaku je tam spíš jen jako koření a pro lepší barvu.
18. 5. 2024 20:55
Rajskou miluju. Vypadá náramně. Z receptu soudím, že bude moc dobrá…
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 18 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 57 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Desatero rad na téma rajská omáčka: Uvařme poctivou českou klasiku tak, aby byla dokonalá
Rakytník řešetlákový zahradu pěkně zdobí a navíc je nabitý vitamíny. Bobulky zmrazíme nebo zpracujeme na sirupy a džemy
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, tymián, sůl, voda, rajče, protlak rajčatový, máslo, cibule, mouka hladká, cukr, skořice mletá
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
2 názory