Rizoto trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso - syrové, nebo "ze včerejška", opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso - syrové, nebo "ze včerejška", opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme…
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku. Poklademe červenou cibulí nakránou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme…
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a trochu osmahneme.Podlijeme menším množstvím horké vody a 20 min dusíme.Pak doplníme kečupem na zahoustlou…
Bramborové knedlíky plněné uzeným, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás opravdu zasytí. Díky koření…
Nejdříve si na oleji osmažíme cuketu nakrájenou na kostky- jen aby byla křupavá na skus- osolíme- já dala trochu gril. koření, ale záleží na chuti. Necháme vychladnout. …
Do každej fľaše ukladáme ačokču (množstvo, koľko ich vojde), pričom ich prekladáme cibuľkami a kolieskami mrkvy.Pridáme všetky vyššie uvedené ingrediencie, fľašu…
Mražené krevety propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Neoloupané vyloupeme, jemně nařízneme hřbet a vyndáme střívko. Nudle připravíme dle návodu na obalu, uvařené…
Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k…
Všechny suroviny smícháme, zalijeme rozmíchanými a osolenými vejci a zapečeme při 180°C 30 minut.
Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou,solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí…
Na másle osmahneme cibulku, poprášíme moukou a zalejeme horkou vodou. Přidáme předem namočenou čočku, mrkev a párek. Povaříme a dochutíme.(Někdy zapomenu poprášit…
Tvaroh osolíme, opepříme, přidáme papriku, na drobno krájenou bílou část cibulky a dobře zamícháme, ochutnáme a dochutíme dle vlastní chuti! Kulaté těsto vložíme do…
Ve vroucí osolené vodě uvaříme fleky. Scedíme. Ani při vaření, nebo po scezení nepřidáváme olej, těstoviny by se obalily v oleji a už by nepřijaly žádnou chuť.Při vaření…
Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě velmi drobně obranou růžičku brokolice tak,…
Hodně rychlý oběd, když nevíte, co uvařit. Většinu ingrediencí mívá většina lidí běžně doma, zbývá jen přikoupit špenát. V nouzi si pomůžete i mraženým listovým špenátem…
Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou…
Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme…
Na vyšší pánvi rozpustíme máslo, nebo olej, osmahnem slaninku a cibuli, jen aby zesklovatěla a přidáme papriku. Vše promícháme s ohřátými, nejlépe právě dovařenými…
Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a…
Nivová pomazánka chutná snad každému. Postačí pár surovin a během chvíle máte hotovou skvělou pomazánku, která vynikne svojí slanou aromatickou chutí. Nejlepší je na…
Papriky očistíme, abychom je mohli plnit. Nadrobno pokrájíme cibulku a v míse smícháme s mletým masem a vejcem. Přidáme , dobře propranou rýží zhruba 1 - 2 sáčky. Rýži…
Krevetkám ( rozmraženým a osušeným ) ufikneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe :-), solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky omatláme solamylovou…
Kedlubna se díky své lahodné nasládlé chuti skvěle hodí do salátů. Přidáme k ní okurku, cibulku a trochu křenu, který salátu dodá říz. Pak už jen stačí zalít jednoduchou…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Saláty podle Přemka Podlahy: V devadesátkách frčel těstovinový salát s kuřetem nebo hermelín v zelí
Pařížské rohlíčky jako cukroví s jemným krémem: S čokoládovou polevou jsou krásně vláčné a božsky chutnají
Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?