Brokolice s cuketou a kuřecími kousky
Recept ještě nebyl hodnocenDo vroucí osolené vody dáme vařit růžičky brokolice asi na 5 minut.Na olivovém oleji osmahneme nasolené a opepřené kuřecí kousky (můžeme přidat oblíbené bylinky - skvělá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vroucí osolené vody dáme vařit růžičky brokolice asi na 5 minut.Na olivovém oleji osmahneme nasolené a opepřené kuřecí kousky (můžeme přidat oblíbené bylinky - skvělá…
V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Filety osolíme, opepříme, zakápneme citronem a na másle opečeme. Vyndáme je z pánve a udržujeme v teple.Do pánve přilijeme…
Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby…
Nejprve na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a chvilku na mírném plameni restujeme, aby pustila chuť a šťávu.…
Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme nahrubo. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s novým kořením. Přidáme mrkev a po orestování zasypeme moukou. Zamícháme a…
Pokud jste dosud nenašli zalíbení v chuti zelených fazolek, po uvaření našeho receptu si je zamilujete. Na skus povařené fazolky ve smetanovém základu, vejce nahniličko,…
Brambory oškrábeme a společně s kmínem, solí a libečkem uvaříme do měkka. Poté scedíme a necháme okapat.V pánvi rozehřejeme máslo a necháme lehce zpěnit nakrájenou…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
Do 2 l vody vložíme houby, pokrájenou cibuli, kostičky brambor a koření (používám mleté), osolíme a dáme vařit.Když jsou brambory téměř měkké, vmícháme ve sladké smetaně…
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto. Dále už vše dle vlastní chuti a fantazie, protože…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Ryby nakrájíme na proužky, uvařená vajíčka a kyselé okurky na kolečka, cibuli na půlkolečka, kopr nadrobno. Majonézu prošleháme s jogurtem, osolíme, opepříme a všechny…
Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme…
Vydatná houbová polévka zahuštěná kysanou smetanou vám společně s pečivem nahradí oběd nebo večeři. Houby mají vysoký obsah vlákniny, proto člověka nasytí na delší dobu.…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim na tenké plátky nastrouhanou salátovou okurku, na kostičky nakrájené…
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.Odebereme asi tři lžíce vývaru,…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout.Salátovou okurku a obě papriky nakrájíme na kostičky, cibuli a olivy nadrobno.Přidáme na kostičky nakrájené…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme osolené a opepřené maso a zprudka orestujeme. Na každý plátek rozetřeme lžíci hořčice, podlijeme vývarem a dusíme…
Do spodní misky poklademe kuřecí prsní plátky, lehce posypeme z horní strany kořením od Vitany, na ně poklademe plátky rajčat a ně teprve snítky čerstvého kopru. Do…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Matesy pokrájíme na malé kousky, necháme jsme je okapat od oleje, všechny další uvedené suroviny pokrájíme, přidáme tvaroh, trochu lučiny s paprikou, pokrájenou…
Z masa a zbytku surovin řádně prohněteme směs, kterou dochutíme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím nakrájíme mrkev, celer a cibuli na kousky.Z masa utvoříme kuličky a…
Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem.Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájený česnek a přidáme do směsi namočeného mléka. Obě směsi osolíme a…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Když kapr nechutná: Jaké druhy ryb se hodí na štědrovečerní stůl?
Vepřová krkovička pečená na Kunovjance: Voní cibulí a hořčicí a je neskutečně šťavnatá
Nejlepší česneková pomazánka nejen na Silvestra: Čím ji dochutit, aby byla lahodná a pálivá tak akorát? Roli hrají bylinky