Slané preclíky
Recept ještě nebyl hodnocenPreclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…
Máslo a sádlo rozpustíme,smícháme s cukrem, přidáme mouku, kvásek, vejce, mléko a špetku soli. Uhněteme těsto a necháme 2 hodiny odpočívat. Poté rozválíme placku…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Nejprve je potřeba rozmnožit kvásek do těsta - večer, před ranním zaděláváním těsta, si tedy vyrobíme jakýsi rozkvásek: 30 g pravidelně živeného žitného kvásku dobře…
1. den Kvásek: Do mísy vložím jednu lžíci kvásku (20g), přidám 166g hl. mouky a 100-150g vlažné vody. Konzistence zamíchaného těsta by měla být řidší, aby se kvásku…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapeme Základní program.Po upečení chleba vyklepeme z formy a dáme vychladnout na mřížku. Chléb je lehounký a voňavý.
Droždí rozdrobíme na malé kousky a posypeme cukrem. Přidáme mléko a posypeme lžící hladké mouky. Zamícháme a kousky droždí rozmačkáme. Necháme chvíli, aby kvásek …
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Večer vložíme do mísy 2 lžíce kvásku, přidáme 170 g bezlepkové směsi Doves Farm světlé chlebové a 180 ml vlažné vody na rozkvas. Zamícháme nebo rozšleháme a necháme přes…
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Nejprve si odměříme a navážíme všechny ingredience, zhruba do poloviny vlažného mléka dáme lžičku cukru, trochu mouky - z už odvážené, přidáme droždí, přikryjeme utěrkou…
Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného…
Udělat kvásek, ostatní přísady mimo marmelády a rumu zpracovat v těsto. Hned pracujeme, nenecháváme kynout. Těsto rozdělíme na 3 díly, rozválíme na vále a přeneseme na…
Užijte si naše lehké a nadýchané donuty! Každý kousíček je pečen s péčí, aby byl dokonale nadýchaný a měkký. S jedinečnou texturou a bohatou chutí jsou naše donuty…
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v uzavřené míse v teple 1-2 hodiny. Rozválíme co nejtenčí placku, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem, mákem ….nakrájíme na…
Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a…
Smícháme sypké přísady, do směsi uděláme důlek, rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 min.zmladit droždí.Přidáme jogurt, olej a…
Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h). Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8…
Měkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem. Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle…
Vše vložíme do pekárny postupně v tom pořadí,jak je uvedeno.Nastavíme program \'těsto\' a po chvíli koukneme,jestli není třeba dosypat mouku,nebo přidat vodu.To záleží…
Nejprve nachystáme z 50 ml vlažného mléka, cukru a droždí kvásek. Jakmile má čepičku nebo bublá, nalijeme ho do mísy, ve které máme již vložené bezlepkové směsi, teplé…
Ze všech surovin umícháme hladké těsto. Necháme pod utěrkou 2 - 3 hod. kynout.Rozehřejeme si lívanečník. Dáme kapku oleje a smažíme lívance z obou stran.Hotové lívance…
400 g kvásku získáme smícháním 40 kvásku z lednice, 180 g žitné chlebové mouky a 180 g vody. Dobře promícháme a zakryté necháme vykvasit přibližně 9–12 hodin.Do mísy k…
Přidáno před 9 minutami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Retro cukroví: Sandokanovy oči ze tří vrstev, domácí čokoláda ve formičkách nebo falešné Ferrero Rocher přijdou k chuti i dnes
Zelené sójové boby edamame patří nejen do havajského poke. Kam ještě je můžete použít?
Zaručeně vášnivé jídlo? Fungující recept objevila spisovatelka Iva Pekárková!