Rohlíky kváskove
Recept ještě nebyl hodnocenDen predem vecer smichame 1 lzici kvasku z lednice a pridame 65 g vody a 65 g mouky. Nechame do rana vykynout pri pokojove teplote. Rano smichame kvasek se vsim…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Den predem vecer smichame 1 lzici kvasku z lednice a pridame 65 g vody a 65 g mouky. Nechame do rana vykynout pri pokojove teplote. Rano smichame kvasek se vsim…
Velmi neobvyklá roláda se zvláštním pracovním postupem. Naprosto ideální pro ty kuchařinky, které rádi zkoušejí stále něco nového. Jestlipak se vám také povede umotat…
Pokud máte rádi dobroty, ale příliš neholdujete přeslazeným muffinům ze supermarketů, je ten pravý čas pustit se do nich na vlastní pěst. Tyto muffiny obsahují kousky…
Mouku prosejeme na desku a uprostřed vytlačíme důlek. Do důlku dáme vejce, sůl a olej. Rukama uhněteme pružné těsto. Zavineme je do vlhké utěrky a uložíme na 15 minut do…
Do nádoby ve které budu mísit těsto kydnu příslušné množství žitného kvasu. Přidám všechny další ingredience kromě vody a promísím na sucho. Mouku samozřejmě proseji. …
Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou…
Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme,…
Oloupané banány nastrouháme na hrubo, promícháme s vejcem, mlékem a cukrem, zahustíme moukou a na nepřipékavé pánvi upečeme na mírném plameni 2 silnější palačinky, které…
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Tvarujeme z dobře vyzrálého těsta bulky a žemle. Žemle řezané- stočené bochánky těsta se zformují do podlouhého tvaru a po zavlažení se před sázením 2x nebo 3x naříznou…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté necháme přibližně 10 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme další vodu a mouku (viz Suroviny), promícháme a necháme 30-40 minut…
Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin. Když zazní…
Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na…
Večer před pečením připravíme rozkvas. Vezmeme kvásek, dáme do mísy, přidáme 150 g žitné mouky a přidáme stejne množství vody. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v…
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…
Jablka jsou v našich končinách velmi dobře dostupná, a proto by byla škoda neobohatit vaši domácí kuchařku o recept na taštičky plněné jablky se skořicovým cukrem.…
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45min kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…
Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy. Zavřeme víkem.…
Do mísy prosiju mouku a zadělám kvásek. Když vzejde, přidám zbytek surovin, vypracuju hladké těsto, které nechám vykynout. Po vykynutí vyválím kruh a rozřežu na…
V mouce uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, vlažné vody a s trochou mouky rozmícháme, kvásek zakryjeme a necháme vzejít při pokojové teplotě…
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou.Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Holka u plotny radí: Tuniská polévka chorba frik voní římským kmínem, rajčaty a česnekem a snadno se připravuje
Harissa – poklad tuniské kuchyně: Pikantní pastu využijete na maso, do zeleninových směsí, do polévek i do salátů
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit