Guláš z vepřové plece
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji zesklovatíme do růžova. Přisypeme papriku a utřený česnek.Přidáme na kostky nakrájené kousky masa a orestujeme. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji zesklovatíme do růžova. Přisypeme papriku a utřený česnek.Přidáme na kostky nakrájené kousky masa a orestujeme. Pak…
Tato výborná polévka příjemně zahřeje a navíc krásně voní uzeným masem. Nejprve dlouze táhneme vývar z uzeného masa. Na závěr přidáme jarní cibulku, nudle a čerstvé…
Kapustu nastrúhame na jemno. Slaninu narežeme na kocky, rozškvaríme, opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, osolíme, okoreníme a na miernom ohni…
Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a…
Těstoviny uvaříme podle instrukcí na obalu.Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např.…
Veku nakrájame na kocky, dáme do misy a necháme 2 hodiny voľne preschnúť. Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na drobno, orestujeme na oleji/masle a necháme úplne…
Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek. Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek. Dále přidáme koření,…
Salát ze syrové červené řepy, doplněný strouhanými jablíčky a zalitý jogurtovým dresingem zvládne i naprostý začátečník. Jedná se o salát velmi prospěšný zdraví a…
Maso opláchneme, osušíme a úzkým delším nožem utvoříme po celé délce masa otvory. Slaninu a mrkev nakrájíme na delší špalíčky a zasuneme do otvorů v mase. Maso pro…
Chystáte rádi jedlé dárky pro rodinu a přátele? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. Zejména v létě během sezóny grilování udělá radost nakládaný hermelín.…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Očištěné žaludky nakrájíme na ½ cm plátky, na lžíci sádla zprudka opečeme, šťávu za občasného promíchání zredukujeme a plátky necháme zrůžovět (v této fázi začínají…
Do každej fľaše ukladáme ačokču (množstvo, koľko ich vojde), pričom ich prekladáme cibuľkami a kolieskami mrkvy.Pridáme všetky vyššie uvedené ingrediencie, fľašu…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme…
Houby v hrnku zaliji horkou vodou a nechám chvíli máčet, špek pokrájím na kostičky a vysmažím, přihodím pokrájenou cibuli a když zesklovatí, přidám papriku. Krátce…
Kel oberieme od vrchných listov, rozštvrtíme a dáme variť do slanej vody na cca 5 min. Potom na hrubo posekáme, koštial vyhodíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,…
Do hrnce dáme krky, srdíčka a žaludky, omytou rozpůlenou cibuli i se slupkou, rozpůlený česnek, libeček s bršlicí, koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny.Po 2…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Bulharsko na talíři: Studená bulharská polévka tarator vás dokonale osvěží. Jak ji připravit, abyste si na ní dokonale pochutnali?
Co vařit dětem při chřipce a nachlazení? Na nohy je postaví silný vývar i vitamínové smoothie
Svíčková omáčka neexistuje! Jak se oblíbené jídlo vlastně doopravdy jmenuje a proč?