Hovězí kostky na slanině a žampionech
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce…
Plátky masa u šlachy nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme čerstvě nadrceným pepřem.Tuto část hovězího je dobré připravovat na mírnějším ohni…
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm…
Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky…
Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po…
Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone…
Zeleninu nakrájíme a dáme do mísy, přidáme smetanu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenou natí. Šunku nakrájíme na kostky a opečeme na…
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky a opatrně rozklepeme do šířky. Osolíme a potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali hrubě drcený pepř - z mlýnku nebo z hmoždíře,…
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky a opatrně rozklepeme do šířky. Osolíme a potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali hrubě drcený pepř - z mlýnku nebo z hmoždíře,…
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.Na pánvi rozpálíme olej s máslem…
Maso naložíme do pepřů a deci oleje. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Pak přendáme…
Koleno sous vide prohnané udírnou. Koleno vykostím, dám do vakuovací folie, potom zaliji marinádou a dám do mrazáku, dokud marináda neztuhne. Zavakuuji a dám vařit…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme na rozpálenou pánev, jemně posypeme hladkou moukou a opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou cuketu a…
Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hod. prozrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem)…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a okořeníme. Hrubší plátky sýra a šunky taky nakrájíme a střídavě napichujeme na špejli.Obalíme důkladně v trojobalu a smažíme…
Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk,…
Steaky z tuňáka lehce opláchneme, osušíme, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě drceným pepřem z obou stran. Poté je potřeme olivovým olejem a necháme aspoň 30 minut…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…
Šťavnatá kuřecí stehna, plněná šunkou a špenátem, s kůžičkou vypečenou do křupava, jsou ideální volbou k nedělnímu obědu. Na řezu vypadají velice efektně a perfektně je…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 6. 6. 2024 07:13
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Jak se jedlo za Boženy Němcové? Bohatí mívali vývar, chudí nastavovali mléko mýdlem
Francouzská cibulačka: Božský vyprošťovák, který se dostal z tržiště až na královský stůl