Kynuté pečivo s rozinkami
Recept ještě nebyl hodnocenV míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve…
Do mísy dáme mouku, cukry, sůl, sušené droždí a promísíme. Přidáme vejce, rozehřáté máslo, vlažné mléko a uhněteme hladké těsto. Ideální je použít na hnětení těsta…
Rozinky namočíme do rumu. Do mísy dáme tvaroh, přidáme oba cukry, vejce, rozinky, strouhaný kokos a vanilkové aroma. Vše promícháme vidličkou a dáme stranou.Listová…
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, pak jej nakrájíme na menší kousky a společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a 4 žloutky jej vyšleháme do pěny. Přidáme…
Mouku prosejeme na vál, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a případně posypeme tak, abychom získali těsto, které nelepí.Těsto rozdělíme na 9 stejných kusů. První…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme trošku cukru a hladké mouky a rozmícháme. Necháme vzejít.Do mísy prosejeme mouku, promícháme ji se solí, přidáme cukr, …
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Dobrotami napěchované mazance se mohou stát o svátcích jara vhodným dárkem pro návštěvy, či vaše blízké. Opravdu výborné minimazance budou odměnou za dobře vypracované…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Sladký dozlatova upečený bochánek z kynutého těsta tradičně pečeme na Velikonoce. Do těsta přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a sekané mandle. Horní část…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Rajčatové polévky, které budete milovat: Ve variaci s čočkou nebo cuketou jsou vítaným zpestřením jídelníčku
Deset nejstrašidelnějších jídel světa: Na hadí polévku, smaženou tarantuli nebo oční bulvy tuňáka si troufnou jen ti nejotrlejší
Vyznejte se v melounech: Víte, který voní jako mango a který je nejlepší pro děti?