Cibulová focaccia
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Hotové těsto by mělo zdvojnásobit objem - pokud tomu tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Hotové těsto by mělo zdvojnásobit objem - pokud tomu tak…
Máte-li rádi exotické chutě, vyzkoušejte připravit tento pokrm z krůtího masa na kari koření vařeného v kokosovém mléce s grepovou šťávou. Pokud je to pro vás exotické…
Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu. Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je…
Maso otřeme vlhkým hadříkem, uprostřed prořízneme, ale nedořízneme. Po rozložení plátu masa nám vznikne tvar jakoby“otevřené knihy“.Takto připravený plát masa přes…
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Kuřecí stehenní řízky mají jemné a přirozeně šťavnaté maso. Připravit z nich výborný oběd s nezaměnitelnou chutí rozmarýnu není složité. Nezapomeňte v závěru přípravy k…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Skopové očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pomalého hrnce.Přidáme slaninu pokrájenou na kostičky, neoloupané stroužky česneku a rozmarýn. Mírně podlijeme vodou,…
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkorojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku…
Sušené či konzervované fazole patří k oblíbeným trvanlivým potravinám – skvěle zasytí a dovedou dokonale doplnit jídlo nejen chuťově, ale i nutričně. Kaši můžeme podávat…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní. Koření, víno a zelenina. Jak…
Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a…
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby.…
Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Rozehřejeme asi 2 lžíce másla, ke kterému jsme přidali snítky rozmarýnu a plátky ze třech stroužků česneku. Necháme…
Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
V papiňáku na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechno koření, bůček vcelku a zprudka po všech stranách maso opečeme. Poté otočíme kůží dolů…
Pěkné, zdravé brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek rozdělíme na stroužky, opláchneme a lehce mu narušíme slupku. Citrón dobře omyjeme a kousek ho…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…
Těsto : Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.Uděláme vláčné těsto, až se nebude…
Tato pečená bylinková mrkev patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak na ty nejlepší bramborové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou na jedničku
Podzimní dieta, díll II.: Dalších 5 sezónních potravin, které rozhodně musíte vyzkoušet
Vaječný likér býval výsadou vyšší vrsty. Ludvík IX. ho odmítl, Washington jím hostil vzácné návštěvy