Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
Recept ještě nebyl hodnocenHorkovzdušná fritéza je jedním z oblíbených pomocníků k přípravě jídla v kuchyni. Její výhodou je pečení bez tuku. Příkladem jsou i tyto pečené brambory. Nakrájené je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Horkovzdušná fritéza je jedním z oblíbených pomocníků k přípravě jídla v kuchyni. Její výhodou je pečení bez tuku. Příkladem jsou i tyto pečené brambory. Nakrájené je…
Blíží se nezadržitelně čas návštěv a nabízení obložených chlebíčků. Bude se jistě hodit recept na jednoduchou pomazánku, na kterou lze navršit pochutiny podle svých…
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným…
Smícháme jogurt se sýrem. Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout.Z těsta odebíráme kousky a vytvarujeme placičky. Smažíme z obou…
Rychlá večeře do několika minut. Tato vepřová směs je velmi dobrá a jednoduchá na přípravu, chutná nejlépe se smaženými hranolky, nebo kroketami a tatarskou omáčkou.
Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě…
Z části kefíru, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do misky přesejeme mouku, přidáme vejce, cukr a špetku soli. Kvásek nalijeme do pekárny, přidáme zbytek surovin a…
Pomazánka je skvělá na malý hlad, ale i jako pohoštění na večírek. Zkuste třeba tuto salámovou se sýrem a vajíčky. Je prostě výtečná, a přestože se jmenuje chalupářská,…
Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Varianta zapečení v jedné misce je navíc jednoduchá a rychle hotová. Minimum přísad pak dělá tento vskutku bleskurychlý…
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme sýr, vejce, papriku a rajče na kostičky, cibuli na proužky.Smícháme vybrané suroviny na zálivku s hořčicí…
Pomazánka z krabích tyčinek je skvělou volbou pro snídani, svačinu, předkrm nebo rychlé občerstvení. Podávaná na chlebíčkové večce je lahodnou alternativou k tradičním…
Salát Sloní žrádlo a pomazánka stejného jména se liší pouze strukturou, neboť na pomazánku se salám mele nebo strouhá, ale jinak se používají stejné suroviny. Salát i…
Domácí pomazánky jsou skvělým řešením rychlé a chutné večeře. Tento recept je z turistického salámu, který spojíme taveným sýrem, hořčicí a tatarkou. Chuťově je výrazná…
Masová pomazánka z uzeného masa je velice rychlá a jednoduchá pomazánka z pár ingrediencí. Můžete využít zbytky masa, a dochutit třeba ještě kyselou okurkou. Tato…
Langoše, kynuté smažené placky milované návštěvníky poutí a trhů, si můžete lehce připravit i doma. Připravíte jednoduché kynuté těsto, vykrájíte kolečka, necháte…
Rychlá a chutná pomazánka, která se výborně hodí třeba na řádně česnekem potřené topinky, na jednohubky při jakékoliv příležitosti k oslavě nebo jen tak na svačinu s…
Mouku smícháme s droždím. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemno. Všechny uvedené suroviny spojíme a dáme na 1/2 hodinky pod utěrku odpočinout.Lžíci odebíráme…
Vánoční bramborový salát se vyrábí snad v každé rodině. Do základního předpisu na vánoční bramborový salát se podle rodinných nebo krajových zvyklostí přidávají i jiné…
Kuřecí prsa nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme a opepříme. Maso promícháme s tatarskou omáčkou a prolisovaným česnekem. Necháme odpočinout v lednici (alespon 1hodinu).…
Pod názvem sloní žrádlo se skrývá výtečná pomazánka ze šunkového salámu, sterilovaných okurek a cibule. Použít ji můžete třeba na chlebíčky a nebo ji můžete konzumovat…
Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli. Promícháme.
Jednoduchý a rychlý recept na přípravu kuřecího masa. Dokonalému spojení chutí pomůže krátké odležení masa v lednici. Zvolit můžete oblíbenou přílohu a výborné to bude…
Vejce a goudu nahrubo nastrouháme a přidáme do misky k tvarohu.Přidáme tatarku, pažitku, osolíme a opepříme, dobře promícháme a mažeme na pečivo.
Všechny suroviny postupně ukládáme do sklěněné mísy, postupně tak, jak je napsáno. Na konec nastrouháme tvrdý sýr.
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Poklady české kuchyně: Vepřové koleno potřebuje dlouhé pozvolné pečení a prudký závěr, tak bude uvnitř šťavnaté, zvenku křupavé
Retro okénko: Jak na americkou limonádu s ananasem a pomerančovým džusem? Barevné vrstvení zajistíme pomocí lžičky
Jak se zbavit mastnoty na dlaždičkách a kuchyňské lince? Pomůže jedlá soda i citron