Zapečené brambory s tuňákem, rajčaty a bešamelem
Recept ještě nebyl hodnocenZačneme oloupáním a nákrájením brambor na plátky. Vkládáme je do vymazané zapékací misky. Poté si nakrájíme na plátky rajčata a přidáme na brambory. Cibuli nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začneme oloupáním a nákrájením brambor na plátky. Vkládáme je do vymazané zapékací misky. Poté si nakrájíme na plátky rajčata a přidáme na brambory. Cibuli nakrájenou…
Metličkou v misce rozmícháme majolku se zakysanou smetanou, je-li třeba, naředíme trochou mléka. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a citronovou šťávou. Kdo má rád, může…
V misce si utřeme žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Uložíme bokem. Pepře…
Těstoviny předvaříme. Na větší pánvi zlehka osmažíme celý obsah tuňákové konzervy a přidáme špenát.Asi po 5-ti minutách přidáme již předvařené těstoviny a přilijeme…
V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, olej, vejce, mléko, chilli koření (lze vynechat) a sůl. Vyválíme vypracované těsto na plech vyložený pečícím papírem a potřeme…
Brokolici obereme na menší růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, ale ne více. Osolíme, a necháme vařit do změknutí. Když je brokolice uvařená…
Avokádo oloupeme, nakrájíme, dáme do misky a přidáme šťávu z citronu a rozmačkáme na řidší kaši. Pokud je třeba ředit, použijeme tekutinu z nakládaných okurek. Nakonec…
U každého rajčete odkrojíme jeho vrchní část (jakoby čepici) a pomocí lžičky vydlabáme vnitřní dužinu, kterou dáme do misky. Vrchní část rajčat ponechte na závěr na…
Cizrnu uvařte v osolené vodě.Kuskus zalijte vroucím zeleninovým vývarem (vodou).Zchladlý kuskus promíchejte s citrónovou šťávou a olejem, osolte.Rajčátka nakrájejte na…
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte, nakrájejte na dílky a odložte stranou.Fazolky omyjte a odkrojte jim stopu. Poté je dejte do osolené vařící vody a vařte je 2 - 3 minuty …
Cuketu pořádně omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Vnitřek vydlabame, ale ne všechno, tak aby tam zůstalo tak akorát dno.Uvaříme brambory a vidličkou je opatrně rozmačkáme,…
Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom…
Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc…
Uvaříme brambory ve slupce, vejce též. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky, též uděláme s vejci. Nasypeme do mísy.Oloupeme cibuli, nakrájíme a přidáme do mísy.…
Než začneme pracovat s masem, připravíme zálivku. Cherry rajčátka nakrájíme na malé kostky, do misky dáme najemno nakrájenou čerstvou bazalku, citronovou šťávu, nadrobno…
Čočku naložíme do vody. Po té povaříme 15-20 min s tymiánem. Dále dáme vařit na páru na menší kousky nakrájenou brokolici dokud nezměkne (cca 20 min). Nakrájíme 1/2…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
V misce smícháme tuňáka, nakrájenou cibuli, scezený hrášek a kukuřici. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a 3 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou.…
Zeleninový salát ocení všichni, kdo jsou přes celý den pořád v běhu, i ti, co si rádi dají k večeři něco lehkého a přitom zdravého. Jako příloha se hodí sýrové chipsy,…
Tuňáková pomazánka je snad jednou z nejoblíbenějších pomazánek, která je navíc bohatá na bílkoviny. Skvěle chutná i na jednohubkách, ale připravit ji můžete i jako…
Přidáno před 40 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Pivo za kačku a guláš za šest korun. Jak to vypadalo v socialistických restauracích?
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle