Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenS pomocí pomalého hrnce můžete téměř bez práce uvařit spoustu skvělých pokrmů. Třeba ostřílenou českou klasiku, vepřo knedlo zelo, které chutná snad každému a perfektně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S pomocí pomalého hrnce můžete téměř bez práce uvařit spoustu skvělých pokrmů. Třeba ostřílenou českou klasiku, vepřo knedlo zelo, které chutná snad každému a perfektně…
1.Nejdříve si nakrájíme zelí na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet (zelí sedne, zmenší objem). 2.Dále si nakrájíme…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k…
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle a přidáme očištěnou a pokrájenou mrkev, papriku, rajčata a celer.Zeleninu necháme chvíli osmahnout a pak…
Chlupaté knedlíky, připravované z bramborového těsta, jsou oblíbenou českou klasikou. Nejlépe chutnají společně se zelím, uzeným masem a posypané smaženou cibulkou. Hodí…
Všechny suroviny narrájíme na drobno, okořeníme a smícháme s majonézou a jogurtem. Podává se samostatně jako večeře nebo jako příloha k masu k obědu.
Svěží a křupavý letní salát připravíme z jemně nastrouhané zeleniny, uzeného sýra a drobně pokrájené šunky. Salát ochutíme majonézou, solí, pepřem a česnekem, jeho chuť…
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na jednoduchou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo…
Inspirace pohoštění - saláty s ovocem.Všechno ovoce použijeme omyté, případně oloupané, vyfiletované apod. Zeleninu vždy pečlivě očištěnou. Sušené ovoce propláchnuté…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté…
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme, já jsem neměla. Nasekáme ho hodně najemno. Cibulku nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky.Smícháme zelí se šunkou, sýrem,…
Bílé zelí nakrájíme na jemné malé kousky.Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a na klasickém struhadle nastrouhanou mrkev.Zeleninu smícháme s balzamikovým octem, olivovým…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…
Z listového těsta si uděláme velký plát, který osolíme, opepříme a dáme koření.Uzené nakrájíme na malé kostičky a dáme je na pánvičku a osmahneme jemně. Dáme na plát…
Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.Mezitím doměkka…
Zelí a cibuli pokrájíme,dáme do větší mísy a přidáme strouhany křen a promícháme. Ocet,deko,olej a cukr přivedeme kvaru a necháme chvily povařit. Nachystáme si…
Rozválíme listové těsto, potřeme kečupem, okořeníme, poklademe uzeninou, třeba šunkou, anglickou slaninou, atd. Navrch ve stejné vrstvě dáme zelí bez nálevu, trochu sýru…
Domácí prejt a kroupy dáme zapéct do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia. Doba zapékání se řídí podle toho, jak má kdo rád. Někdo preferuje méně zapečené a jiný to má…
Zelí překrájíme na menší kousky a brambory na kostky. Brambory vaříme zvlášť s kmínem a troškou soli. Zelí povaříme se zbývajícím kořením. Zatím si usmažíme nakrájenou…
Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.Kachnu položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 °C cca 2 hodiny.Poté vytáhneme a…
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…
Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc…
Nezavařovaná čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny. Výsledkem…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme česnekem, osolíme,opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme pánev,…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06