Kaše: Ať už nasladko či naslano, vždy ji budete s jistotou milovat
Kaše je jedním z nejstarších pokrmů připravovaných lidmi po celá staletí. Její podoba se však poměrně dost vylepšila, navíc si nyní můžete vybrat z nepřeberného množství druhů. Můžeme si vychutnat sladkou kaši k snídani, nebo třeba bramborovou kaši k obědu.
Sladké kaše
Sladké kaše jsou často bohaté na sacharidy a vlákninu, což poskytuje tělu energii a podporuje trávení - jsou totiž nejčastěji vyrobeny z výživných obilovin. Nejoblíbenější je bezesporu kaše z ovesných vloček, ale i kaše rýžová, pohanková, ječná, krupicová nebo například kukuřičná či kaše z různých semínek. Sladká kaše je také oblíbeným pokrmem pro kojence a batolata.
Tip: Nechcete-li trávit čas s vařením, připravte si kaši přes noc, nebo zkuste různé varianty instantní kaše, která se jen vmíchá do mléka či vody.
Slané kaše
Druhou variantou jsou slané kaše. Spadají sem především přílohové kaše, jako je bramborová, batátová či třeba dýňová, nebo luštěninové kaše (například hrachová) jako hlavní jídlo. Ve slané verzi však můžete připravit i například kaši z ovesných vloček, stačí přidat sůl a třeba zeleninu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek ke StarDance: Trénujeme pětkrát týdně, ale ta atmosféra je úžasná, všem bych ji přál zažít
Jedlík testuje nejbizarnější kuchyně: Proč Číňani milují zkažená "stoletá" vejce?
Martinova kulajda z Prostřena: Originální recept a naše rady pro perfektní výsledek