Dýňové pyré je výbornou alternativou bramborové kaše. Připravit ho můžeme ze směsi brambor a dýní
Dýňové "pyré", nebo jednoduše řečeno kaše, představuje další z možností, jak chutně zužitkovat velkou úrodu dýní. Pro nejmenší děti pyré připravujeme samotné, pro dospělé ho častěji vaříme jako přílohu - obdobně jako bramborovou kaši.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se připravuje dýňové pyré
Dýňové pyré (kaše) se hodí ke všem pokrmům, ke kterým by nám chutnala bramborová kaše. Příprava je velmi podobná, kaše bude mít navíc atraktivní barvu.
- Potřebujeme dýni a oloupané brambory. Brambor a dýně si připravíme stejné váhové množství.
- Hokaido (bez loupání) i brambory nakrájíme na kostky nebo plátky.
- Zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
- Po uvaření částečně vodu slijeme, osolíme a rozšťoucháme.
- Můžeme přidat ohřáté mléko, ozdobit bylinkami (např. libeček, tymián).
- Místo obyčejného mléka, lze přidat i rostlinné (např. sojové).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Dýňovou pomazánku si připravíme velmi snadno - je levná, výživná, výborně chutná a ocení ji i děti. Vyzkoušejte nejoblíbenější recepty
Komentáře