Jak nepřipálit mléko? Už naše babičky si uměly poradit v každé situaci a z jejich moudrosti se můžeme učit i my
Puding nebo krupičná kaše nám jistě přijdou k chuti, jenže mléko se rádo připaluje a čištění hrnce zabere hodně času. Vyzkoušejte proto jednoduché triky, které připalování mléka zabrání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nepřipálit mléko
Vyzkoušejte několik rad, které připalování mléka při ohřívání zabrání:
- Hrnec, ve kterém budete mléko hřívat, před nalitím mléka pečlivě vytřete kouskem másla.
- Nebo hrnec před nalitím mléka vypláchněte studenou vodou a malou trošku vody v hrnci nechte (asi tři lžíce).
- Mléko ohřívejte v hrnci se silným dnem nebo v teflonové nádobě.
- K ohřívání mléka si můžete pořídit speciální hrnec, který má dvojité dno - mlékovar. Vyplatí se, pokud mléko ohříváte často.
- Podobně jako mlékovar se dají použít dva hrnce vložené do sebe. Do vnějšího nalijete vodu, do vnitřního mléko.
- Během ohřívání mléko pečlivě míchejte a neodcházejte.
- Ohřívání by mělo probíhat pozvolna.
- Lze ohřát pouze vodu a do té dát po ohřátí sušené mléko (i rostlinné, např. sojové).
Podle následujícího videa připravíte chutnou krupicovou kaši, určitě přijde k chuti nejen dětem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na to, aby nám horké mléko neuteklo z hrnce. Vyzkoušejte rady, které znaly už naše babičky
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře