Rajče neboli "rajská jablíčka" jsou dokonalá svou vůní, chutí a májí všestranné využití
Rajčata jsou dokonalá, sladká a krásně červená odrůda zeleniny, které se taky česky říká "rajská jablíčka" která vás dostanou svoji neodolatelnou vůní a chutí. Neodmyslitelně patří do Italské kuchyně, kde se hojně používá v podobě základu na těstoviny nebo pizzu, známé jako "pomodoro".
Rajčata mají i mnoho podob a chutí
Rajčata pěstujeme v mnoha odrůdách, které se od sebe liší velikostí, barvou ale i chutí. Od nejznámější červené barvy existuji i v barvě nažloutlé až oranžové, zelené nebo dokonce i růžové a fialové. I tvary rajčat pěstujeme různé, od známého kulatého tvaru se pěstují i ve tvaru srdce, hrušky, třesně, mohou bát oválná i špičatá.
Nejznámější omáčka "sugo pomodoro"
Nejjednodušší a také nejvíce známá omáčka, kterou všichni jistě známe. Na tuhle známou delikatesu nám stačí jen olivový olej, cibulka, mrkev a rajčata. Dochutit můžeme podle vlastní chuti jen solí a pepřem nebo přidat například čerstvou bazalku.
Vyzkoušejte určitě i další tipy a recepty z úžasných rajčat.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přečtěte si Zobrazit více
Co se zbylou bramborovou kaší? Vsaďte na voňavé placky, luxusní pečené krokety nebo jemnou polévku
Letem středozemním kulinárním světem: Dáte si bulharskou musaku nebo řecký salát tzatziki?
Leche Merengada: Jednoduchý španělský dezert uděláte jen z mléka a bílků a vynikající je studený i teplý