Chyby při přípravě tortill: Zapomeňte na dlouhé hnětení těsta i na pomalé opékání
Domácí příprava těchto placek vás vyjde o mnoho levněji oproti jejich nákupu a výsledkem budou tortilly ze základních surovin. Vyhněte se chybám při jejich přípravě a vychutnávejte si vláčné placky i další dny.
Tortilly našly své místo v kuchyních mnohých z nás. Jejich využití je rychlé a efektivní. Poslouží jako svačina i oběd, stačí jen uzpůsobit jejich náplň. Tyto placky jsou lehce dostupné v každém obchodním řetězci. Zkusili jste si ale připravit tortilly domácí?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě tortill
Prozradíme vám 3 zásadní chyby, které vás snadno připraví o kýžený výsledek, proto se jim raději vyhněte.
- Tuk je opravdu nedílnou součástí připravovaného těsta. Nevyhýbejte se mu, ani jeho množství nesnižujte, pokud toužíte po vláčných plackách.
- Těsto zbytečně moc nezpracovávejte, jinak budou tortilly příliš hutné a nepoddajné. Stačí těsto promíchat tak, aby se použité ingredience spojily a v těstě nebylo žádné suché místo.
- Žádné pozvolné opékání. Tortillové placky opékejte zprudka a nejlépe nasucho. Samotné opékání je opravdu otázkou mžiku, je proto potřeba u pánve stát a po celou dobu placku hlídat.
Tak co myslíte, pustíte se do přípravy domácích tortill? A jakou náplň v těchto plackách máte nejraději? Dejte nám vědět do komentářů a zkuste třeba domácí tortilly plněné kuřecím masem podle videoreceptu níže:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 1 hodinou
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 1 hodinou
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 18 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Vyzkoušeli jsme extra snadné tortilly podle šéfkuchaře Gordona Ramseye: 8 skvělých placek máte na stole do půl hodinky
Nachystat tortillu tak, aby si strávník pochutnal, nevyžaduje mnoho zručnosti. Podle návodu to zvládnou i úplní začátečníci
Komentáře