Čím plníme kuřecí stehna? Vyzkoušejte nádivku z housky, zeleninu či uzeninu
I z klasických kuřecích stehen můžeme připravit báječný oběd, stačí je naplnit nadýchanou nádivkou z housek, zeleninou nebo také uzeninou. Stehna jsou uvnitř šťavnatá a na povrchu příjemně křupavá.
Nejlepším způsobem přípravy kuřete je vaření, a to ideálně pomalu tažený vývar. Dobrou volbou je také vaření v páře nebo dušení. Pro ozvláštnění jídelníčku je skvělou variantou stehna naplnit oblíbenou surovinou a upéct v troubě do křupava.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím můžeme stehna naplnit
Stehna plníme do prostoru mezi masem a kůží. Můžeme je plnit více způsoby, vždy záleží na naší chuti. Představíme vám nejčastější náplně.
- Nádivka: Stehna velmi často plníme nádivkou z housek s bílkovým sněhem a čerstvými bylinkami.
- Zelenina: Nejčastěji k plnění využíváme zeleninu jako špenát, medvědí česnek nebo také cuketu.
- Uzeniny: Kdo není velkým fanouškem zeleniny, mnohem raději sáhne po uzeninách typu šunka, klobása, slanina nebo také sušené salámy.
- Houby: Vášniví houbaři mohou své úlovky využít do houbové směsi, kterou pak stehna naplní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
5 tipů, čím potírat kuře na grilu: Vyzkoušejte osvědčené rady pro oblíbenou letní klasiku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře