Co přidat do čokolády, aby byla lesklá. Různé možnosti pro odlišné moučníky
Čokoládová poleva na dortu nebo na pralinkách bývá matná a po delší době zbělá, způsobují to krystalky kakaového másla. Hlavním problémem bývá špatně temperovaná čokoláda nebo vyšší skladovací teplota.
Zašedlá čokoláda vypadá, jako kdyby byla několik let prošlá. Pokud ji darujeme, bývá mnohdy rozbalení takové čokolády velmi nepříjemným okamžikem. Už při výrobě jedlého dárku musíme dbát na pár maličkostí, který výsledek ovlivní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do čokolády, aby byla lesklá
Záleží na tom, jde-li o čokoládu nebo o čokoládovou polevu:
- Tabulková čokoláda, pralinky nebo truffles se připravují výhradně z temperované čokolády. Výsledkem jsou lesklé, křupavé skořápky.
- Krájecí poleva na dorty a zákusky získá lesk přidáním tuku do rozehřáté čokolády - kakaového másla, ztuženého tuku nebo kokosového oleje.
- Donuty nebo vánoční cukroví poléváme čokoládou, kterou rozmícháme s máslem nebo stoprocentním tukem. Po ztuhnutí zůstane poleva pevná a lesklá.
- Na slavnostní dorty připravíme polevu z cukrového rozvaru, do kterého přimícháme máslo a kakao. Poleva je lesklá a křupavá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Aby byla čokoláda dokonalá, musíme používat kvalitní čokoládu s vyšším obsahem kakaa nebo dobře prosáté kakao, moučkový cukr a tuk s minimálním obsahem vody. Čokoládu musíme uchovávat v chladu a temnu, aby vlivem vzduchu nedošlo k oxidaci a uvolnění krystalků kakaového másla.
Polevu jako od cukrářky si můžete připravit podle našeho videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak temperovat čokoládu: Kvalitní, báječně křupavá čokoláda se v ruce nerozpustí
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Závěrečné zdobení zákusků nebo cukroví čokoládovou polevou dotvoří celé dílo. Jednoduché rady pro každého
Komentáře