Co s připálenou cibulkou? Jen správně osmažená je výborným základem omáček a gulášů
Pod dušené pokrmy, ať už masové nebo zeleninové, často připravujeme jako základ smaženou nakrájenou cibuli. Díky tomu mají omáčky a guláše tu správnou chuť a jedinečnou vůni.
Na přípravě smažené cibule si dáme záležet. Hotová je velmi rychle, proto od ní neodcházíme a raději mícháme a hlídáme. Stačí na chvíli nedávat pozor a cibule se může začít připalovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co s připálenou cibulí
Určitě nás to zamrzí, přesto bývá lepší nepovedený základ rovnou vyhodit. Pokud je cibule tmavší jen trochu a po okrajích, stačí vyhodit jen těch několik tmavých kousků, ale pokud všechna cibule ztmavne, nebo dokonce zčerná, je nejlepší se jí rovnou zbavit. Dala by pokrmu nedobrou nahořklou chuť. Proto raději vyhoďte trochu spálené cibule, než abyste měli celé jídlo s pokaženou chutí.
Na závěr pro vás máme tip na výbornou gulášovou polévku. Uvařit ji můžete podle názorného videa. Správně připravený cibulový základ v receptu nesmí chybět.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Co s sebou do piknikového koše? Nekazící se pokrmy i dostatek tekutin
Komentáře