Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který se získává fermentací tuku z mléka - smetany. Následuje očkování bakteriemi mléčného kvašení. Výsledkem je sladkokyselá smetana s univerzálním využitím v kuchyni.
Pokud zapomeneme koupit zakysanou smetanu a nemůžeme se bez ní obejít, připravíme si ji sami jen ze šlehačky a citrónové šťávy. Trvá to jen půl hodiny a je hotovo. Poradíme vám, jak na to, abyste byli s výsledkem spokojeni.
Mohlo by vás zajímat
Jak si doma vyrobit zakysanou smetanu
Potřebujeme k tomu pouze dvě ingredience:
- Smícháme 250 ml smetany ke šlehání s citrónovou šťávou z půlky citrónu.
- Misku necháme stát při pokojové teplotě asi 20–30 minut. Směs během té doby zhoustne.
- Přikryjeme ji a uchováváme v ledničce. Odebíráme podle potřeby.
Domácí kysanku můžete používat stejně jako tu koupenou. Pro její snadnou stravitelnost je zejména pro seniory nebo děti daleko vhodnější než tučná smetana.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Polský okurkový salát mizeria voní koprem a v létě báječně osvěží. Smetana a citron dodají jemnou a lehce nakyslou chuť
Komentáře