Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky a jak je zmrazit. Jejich příprava se vyplatí!
Knedlíčky do polévky chystáme, když chceme připravit zvlášť chutný oběd, hodí se pro slavností příležitosti a oslavy. Na jejich přípravu potřebujeme delší čas, ale vyplatí se. Knedlíčků v polévce není nikdy dost, proto jich raději připravíme více - každý si rád přidá.
Jak udělat směs na drožďové knedlíčky
Nejprve si rozehřejeme olej. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Základem kvasnicových knedlíčků je droždí, které k cibulce přidáme. S droždím raději nešetříme, protože dává knedlíčkům tu správnou chuť. Necháme ho lehce zhnědnout, už během této přípravy se krásně rozvoní. Potom ho přendáme do misky a necháme vychladnout. Jakmile vychladne, přidáme vajíčka, strouhanku a vhodné koření - majoránku a utřený česnek. Osolíme. Lze přidat pepř, ale není to nutné.
Mohlo by vás zajímat
Tvoření knedlíčků
Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme. Pokud se nám směs rozpadá, přidáme ještě vajíčko. Tvoříme menší kuličky, které ještě můžeme (ale nemusíme) obalit ve strouhance. Měly by mít stejnou velikost, aby se vařily stejnou dobu. Raději se občas podíváme na ty nejdříve vytvořené, aby se nám postupně (jak nás koulení přestává bavit) nezvětšovaly. Knedlíčky rovnáme vedle sebe na talíř nebo tácek. Jakmile je máme nachystané, vkládáme je do vroucí polévky. Budou nám chutnat v zeleninové, ale můžeme je použít i do masové.
Jak mrazit knedlíčky
Příprava knedlíčků přece jen zabere více času, proto se hodí mít je připravené dopředu. Je to jednoduché - knedlíčky po vytvarování zmrazíme v mikrotenových sáčcích. Nelepí se na sebe, takže se nemusíme bát, že by se nám spojily. Jakmile je budeme chtít použít, vložíme je hned po vytažení z mrazničky do vroucí polévky. Za chvilku budou hotové.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 29 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali dýňový koláč? Nenechte si ujít tuto podzimní dobrotu a vyberte si nejlepší z osvědčených receptů
Nejlepší knedlíčky do polévek: Jak udělat výborné drožďové, chlebové či morkové?
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Komentáře