Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Doba nás nutí neplýtvat nejen potravinami, ale i elektřinou. Při vaření používáme přístroje s nízkou spotřebou a efektivně je využíváme. Jedním z nich je remoska. Je to vyšší a nižší kruhová nádoba s pečícím víkem a příkonem okolo 500-600 W podle typu a velikosti, což je v porovnání s klasickou pečící troubou (příkony začínají na 2500 W) veliký rozdíl. Dosahuje se v ní teploty kolem 180 °C, tedy je ideální na zapékání i přímé pečení masa nebo moučníků. Na moučníky bývá vybavena středovým kuželem na pečení bábovky. Některé remosky mají ve víku praktické okénko, kterým můžete kontrolovat stav jídla. Upečete v ní téměř vše tak jako klasické troubě. Jen u hliníkových nádob musíme myslet na to, že nepříznivě reagují s kyselými potravinami jako kysané zelí.
Možná se vám válí na půdě, ve sklepě nebo ji využíváte při vaření na chalupě. Remoska, tedy malá elektrická trouba značky REMOS, je legendou mezi originálními československými vynálezy. Funguje na…
Kolik surovin se vejde do remosky?
V remosce pečeme v porovnání s klasickou troubou a plechem z asi polovičního až dvoutřetinového množství surovin (podle velikosti nádoby).
Na našem webu je receptů na pečení v remosce dost, podíváme se na některé z nich.
Zapékané pokrmy.
Známé a oblíbené zapečené těstoviny nebo brambory, zelenina, žemlovka a jiná zapékaná jídla jsou z remosky skvělá, s pěknou kůrkou a jsou opečená i na dně. Je vhodná i na zapékané chlebíčky, topinky atd.
Pečené maso
Remoska zvládne upéct kus masa i různé závitky, výpečky apod. Pomalejší pečení pod víkem pomůže šťavnatému a velmi měkkému masu. Je ideální na tzv. trhané maso.
Moučníky
Remoska se hodí na pečení korpusů a moučníků typu perník, bublanina, ovocné koláče, kynuté buchty, bábovky apod. Upečete v ní i cukroví, jen to trvá déle, protože se vejde jen málo kousků naráz.
Chléb z remosky
V remosce upečete i chutný chléb a pečivo. Získá pěknou kůrku, a přitom neztratí vlhkost, takže zůstane měkká. Péct můžete chléb kváskový i s droždím, bulky apod.
Pokud máte remosku po babičce nebo mamince, máte vyhráno. Ale i do nové remosky s teflonovou mísou se určitě vyplatí v dnešní době investovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 29 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře