Tvoření rohlíků nemusí být žádná věda. Stačí se podívat na náš videonávod
Kdo by nemiloval čerstvě upečené rohlíky obložené vším, co máme rádi. Pokud však nemáte možnost si pro ně každé ráno zaskočit do obchodu, zkuste si je jednoduše upéct doma. A že máte strach z tvarování? Nemusíte. Máme pro vás jednoduchý videonávod.
Čerstvě upečené rohlíky právě vytažené z trouby. Že už se vám teď sbíhají sliny? Tak proč si je nepřipravit? Ačkoliv může působit pečení rohlíků složitě, není tomu tak. Stačí mít jen dobrý recept na rohlíky, správný návod na tvarování a nemůže se nic pokazit. Zkuste to podle nás a sami uvidíte, jak je to jednoduché.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na snadné tvarování rohlíků?
Tvarování rohlíků je se správným návodem doslova hračka.
- Připravíme si těsto na rohlíky podle oblíbeného receptu a vyválíme jej do kruhu, který následně rozdělíme na 8 stejných dílů (trojúhelníků).
- Každý trojúhelník ještě trochu vyválíme a vytvoříme rohlík tak, že trojúhelník začneme rolovat postupně od nejdelší strany po cíp.
- Vytvořený váleček ohneme do oblouku - do tvaru rohlíku a jednotlivé kousky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Můžeme je ještě posypat mákem, kmínem nebo solí.
Z těsta nemusíte tvořit jen rohlíky
Těsto na rohlíky nemusí nutně sloužit jen k tvarování rohlíků. Snadno z něj vytvoříte například bagety, pletýnky, housky nebo nadýchané kaiserky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jak sklízet a vyklepávat mák. Víte, proč ručně sklizený a vyklepaný chutná nejlépe?
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Komentáře