Jak úsporně připravit karbanátky. Vyzkoušejte jednoduchou techniku, při které ušetříte olej a na výsledku si pochutnáte
Karbanátky jsou velmi oblíbené, připravujeme je z různých surovin - z luštěnin, obilovin, zeleniny i masa. Pokud máme více strávníků, smažení je zdlouhavé, navíc spotřebujeme mnoho oleje. Poradíme jednoduchou techniku, při které ušetříme.
Vytvarované karbanátky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem nebo lehce vymaštěný. Pečeme je v předehřáté troubě. Teprve ke konci pečení plech vytáhneme z trouby a karbanátky potřeme olejem. Můžeme ho dokonce mírně naředit vodou. Vložíme plech znovu do trouby. Po několika minutách ho ještě jednou vyjmeme, karbanátky otočíme a potřeme z druhé strany.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak podávat karbanátky
Poté karbanátky již jen malou chvíli dopečeme dozlatova a podáváme. Pokud bychom je vůbec nepotřeli olejem, byly by ve výsledku vysušené. Hotové karbanátky podáváme s bramborovou přílohou - ať už s vařenými bramborami, s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře