Jak naložit červenou řepu: Jednoduchý postup
Kořenová zelenina je typická pro období podzimu. Sklízí se mrkev, petržel, cibule, ale také červená řepa. Na tu bychom neměli zapomínat, protože je tělu velmi přínosná. Zkuste si ji letos zavařit v nálevu, který je ovoněný několika druhy koření. Překvapí vás svou výraznou chutí a vy řepu můžete po celou zimu využít jako doplněk k pečenému masu či zapečeným těstovinám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak si připravit voňavou červenou řepu do skleniček
- Suroviny na nálev svaříme v hrnci. Nálev necháme přikrytý i s kořením odstát do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření.
- Řepu omyjeme a ve vodě uvaříme i se slupkou do poloměkka.
- Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme podle potřeby (kolečka, kostičky). Poté narovnáme do vymytých sklenic. Zalijeme přecezeným nálevem, okraje sklenic dobře otřeme, pak je zavíčkujeme a sterilujeme cca 20 minut na teplotu 80 °C.
Jaké recepty z červené řepy nejraději používáte vy? Budeme rádi, když se s námi o ně podělíte do komentáře pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře