Máte mnoho přerostlých okurek? Připravte si z nich oblíbené kvašáky, americké okurky nebo lahodný salát
Křupavé nakládané okurky jsou oblíbenou pochoutkou v mnoha rodinách. Recept na nálev se často dědí z generace na generaci. Jak ale zpracovat okurky přerostlé, které se už k zaváření do sklenic nehodí? Poradíme vám recepty ověřené našimi čtenáři.
Okurky nakládačky a jejich zavařování patří k létu stejně jako třešňová bublanina. Je to jedna z mála věcí, která se v mnoha rodinách stále udržuje a u zavařování okurek se vždy sejde část rodiny, aby vše bylo rychleji hotovo. Často při přebírání okurek narazíme na větší kusy, které se již do sklenic nehodí. Pokud se jich u vás sejde větší množství, určitě nezoufejte, i tyhle přerostlé kousky se hodí k následnému zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kvašáky jsou oblíbenou pochoutkou léta
Pokud se chystáte zpracovat přerostlé nakládačky, je vždy nutné zkontrolovat, aby nebyly hořké, nažloutlé nebo povadlé. Takové kusy raději vyhoďte. Pokud však máte křupavé okurky, které stále vypadají čerstvě, vyzkoušejte z nich letní pochoutku - kvašáky. Ty vznikají díky mléčnému kvašení během několika dnů. Na přípravu vám postačí pouze sůl, voda a kopr. Kromě toho, že výborně chutnají, jsou i zdraví prospěšné.
Naložte je na menší kousky
Salát z přerostlých okurek
Kvašáky nebo sterilizované okurkové řezy zná jako zpracování přerostlých okurek skoro každý. Vyzkoušejte ale letos novinku, a připravte si okurkový salát, který vám vydrží až do Silvestra. Příprava salátu je velmi jednoduchá a okurky si v něm zachovají svou křupavost až do doby, než je všechny sníte. Potřebovat budete pouze ocet, cukr, cibuli, Deko a pár hodin, aby se vám salát krásně rozležel. Uchovává se ve sklenicích ve sklepě nebo v lednici, a to bez zavařování. Připravit si můžete také klasický okurkový salát, se základní zálivkou z cukru, octu a vody. Pouze je nutné přerostlé okurky oloupat a velká semínka vydlabat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jak připravit výborné kvašáky. Hledáte jednoduchý recept na kvašené okurky? Přesně takový pro vás máme
Zavařit okurky lze snadno. Máme pro vás rady, podle kterých zvládne zavařovat i začátečník
Komentáře