Zkuste dezert ptačí mléko podle videonávodu. Retro je stále více v módě
Není nad to si zavzpomínat na staré dobré časy, a to i když patříte k mladší generaci. Říká vám něco ptačí mléko? Pokud ne, asi patříte právě k těm mladším. Pokud ano, zkuste si připravit tento retro dezert i dnes.
Milovníci sladkého mají často těžké rozhodování, protože různých dezertů, moučníků, zákusků a jiných lákadel je kolem nich neskutečné množství. K velmi oblíbeným retro receptům patří ptačí mléko, zcela unikátní dobrota.
Jak na přípravu ptačího mléka
K vaření si pusťte třeba hity Karla Gotta, ať je retro atmosféra dokonalá. Suroviny potřebné k přípravě ptačího mléka jsou uvedené zde.
- Bílky a cukr vyšlehejte elektrickým šlehačem do pevného sněhu.
- Do sněhu přidejte skořici a ještě chvíli šlehejte.
- V misce pořádně smíchejte trochu mléka, pudink a cukr.
- Do hrnce nalijte mléko, nechte ho vařit a namáčejte do něj „nočky“ pevného sněhu. Ty vytvoříte pomocí čajové lžičky. Nočky vytáhněte.
- Do horkého mléka přilejte směs s pudinkem a vařte.
- Pudinkovou směs rozdělte do misek, do každé přidejte několik nočků a posypte skořicí.
Takové nostalgické okénko není k zahození, že?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Komentáře