Svatomartinské rohlíčky bez droždí: Nekynutá dobrota se jen rozplývá na jazyku
Svátek svatého Martina se odjakživa pojí s dobrým pitím a jídlem. V jedenáct hodin se otevírají mladá svatomartinská vína, peče se husa a jako typické pečivo se připravují svatomartinské rohlíčky. Poradíme vám ty nejlepší recepty.
Svatomartinské rohlíčky se neodmyslitelně pojí se svátkem, který se každoročně slaví 11. listopadu. Sv. Martin by měl přijet na bílém koni a dovézt sníh. Proto se peče tvar rohlíčků, který připomíná podkovy koně. Typická náplň je ořechová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Místo droždí dejte do těsta smetanu na šlehání
Svatomartinské rohlíčky se často pečou z kynutého těsta, ale pro změnu vyzkoušejte vynikající rohlíčky z nekynutého těsta, které jsou za chvíli hotové. Těsto většinou obsahuje zakysanou smetanu nebo smetanu ke šlehání. Jedná se o sváteční pečení, proto na ingrediencích nešetřete. I když se rohlíčky nejčastěji připravují s ořechovou náplní, můžete si je připravit i s náplní makovou, povidlovou nebo tvarohovou.
Jak připravit svatomartinské rohlíčky
S postupem na přípravu svátečních rohlíčků vám pomůže náš videorecept, ve kterém vám představíme tradiční recept na nekynuté rohlíčky s ořechovou náplní, a uvidíte - na jazyku se rozplynou jako první sněhová vločka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře
3. 11. 2023 13:18