7 oblíbených jídel, která připravíme z bedel. Pokud jsme je právě přinesli z lesa, můžeme se hned pustit do vaření
Jakmile po deštích začnou růst houby, patří bedly mezi nejhojněji se vyskytující. Bedla vysoká i bedla červenající jsou velmi oblíbené v kuchyni a mají-li zrovna příznivé podmínky k růstu, za chvíli jich nasbíráme plné košíky.
Bedly doma rozložíme do jedné vrstvy. Zpracujeme je co nejdříve, pokud možno v den sběru. Používáme pevné a zdravé klobouky mladých bedel. Nožky jsou tužší a potřebují delší tepelnou úpravu. Z našeho receptáře jsme vybrali ty nejoblíbenější recepty na chutné zpracování bedlí.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Houbaření je oblíbenou zálibou, a pokud z výpravy doneseme i něco k obědu, určitě budeme mít radost. Buďme ale opatrní a sbírejme pouze druhy, které spolehlivě poznáme.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Komentáře