Proč se při smažení připalují palačinky? Poradíme, co do těsta určitě nepřidávat
Palačinky jsou jedním z nejznámějších dezertů, který každý známe již od dětství. Jednoduché placky můžeme libovolně namazat domácí marmeládou nebo čokoládou a ozdobit kopečkem šlehačky. Všichni v rodině zajásají.
Palačinky jsou skvělým dezertem, do kterého se často pustí mnozí začátečníci v kuchyni. Těsto je během chviličky připravené a poté stačí palačinky jen usmažit na pánvi. Přesto i tak jednoduchý dezert skrývá jistá úskalí, jako je třeba připalovaní těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se palačinky připalují
Důvod, proč se palačinky připalují, je prostý - v těstě je přidaný cukr, který při smažení začíná rychle karamelizovat a to způsobuje připalování. Pokud se vám palačinky připalují, vynechte příště cukr a problém by měl být vyřešen. Těsto se bez něj obejde a hotové palačinky naplníme sladkou náplní.
Palačinky nemusíme plnit pouze marmeládou či čokoládou. Tento recept vás provede krok za krokem postupem, jak připravit palačinky zapečené s tvarohem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Proč se při smažení připalují palačinky? Poradíme, co do těsta určitě nepřidávat
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Proč se trhá těsto na palačinky a jak tomu předejít? Máme pro vás 7 užitečných tipů
Komentáře