7 receptů na jídla z tofu: Chutnají výborně, jsou snadná, levná a rychlá
Tofu, nebo také sojový sýr, patří mezi oblíbené výrobky asijské kuchyně, své místo má ale také v kuchyni naší. Výhodou je poměrně nízká cena, vysoká výživná hodnota a snadné i zároveň univerzální využití. Hodí se nejen do sladké i slané, ale i studené a teplé kuchyně. V našem výběru se zaměříme na jídla slaná a tepelně upravená.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tofu je ryze přírodní rostlinný produkt, který se vyrábí podobně jako sýr, jen s tím rozdílem, že místo mléka se používá výtažek ze sójových bobů, který se vysráží různými syřidly. Tofu výrobky používají lidé, kteří ve své stravě nemají maso, nebo ti, kteří se stravují zdravě. Tofu má nespočet variant, naturální nebo různě dochucené. Vyrábí se z něj i karbanátky nebo párečky.
Tofu má důležité místo i ve studené kuchyni. Kromě toho, že se dá použít jako sýr na plátky chleba, můžete ho přidávat také do pomazánek. Dá jim skvělou konzistenci a výživnost. Chuť pomazánky upravíme přidanými surovinami. Následující recept vám jednu takovou pomazánku předvede.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších jídel z jednoho pekáčku. Hodí se především během dnů, kdy máme málo času na vaření
Desatero nejčastějších otázek a odpovědí na téma grilování. Jak a na čem grilovat, různé způsoby grilování
Jak správně vařit bulgur? Obilninu s jednoduchou přípravou a skvělou chutí si určitě zamilujete
Komentáře