Hovězí srdce na slanině a sušených hřibech v papiňáku
Hovězí srdce je jednou z neobvyklých surovin moderní kuchyně, nicméně, měli bychom mu dát určitě prostor. Je velmi výživné, málo tučné a chutí připomíná zvěřinu. Ve spojení se slaninou a houbami bude skvělým slavnostním obědem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 972 kJ / 3 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,71 g |
Tuky | 261,81 g |
Vláknina | 5,81 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 4,98 g |
Sůl | 12,70 g |
Sacharidy | 18,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Většinou se váha koupeného celého srdíčka pohybuje mezi 2-3 kg. Po opracování část srdíčka lze zamrazit a odřezané části použít na vývar.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2023 21:24
16. 7. 2023 20:53
Jestli tohle srdíčko vyzkoušíš,potěší mě toMouka také nic nepokazí,u mě zvítězila lenost.Nechtělo se mi stát u sporáku a šťávu míchat a provařovat
16. 7. 2023 19:20
Tenhle tvuj rc urcite uvarim, ale prisaham, ze bez skrobu. Omacku event zaprasim hl. moukou
16. 7. 2023 18:17
16. 7. 2023 10:20
14. 7. 2023 19:41
Miladko,když nás někdy honí mlsná,tak se uvařené srdíčko nakrájené na tenké plátky mlsá jen tak,na chuťJsme ostudy
14. 7. 2023 15:31
14. 7. 2023 07:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 30 minutami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 1 hodinou
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 4 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 5 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Suroviny: srdce hovězí, slanina gazdovská, houby sušené, vývar masový, kmín drcený, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, voda, solamyl
Hovězí srdce na slanině a sušených hřibech v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823or
8 názorů