Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví - Marokánky

Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Kandované ovoce spolu s oříšky a čokoládou tvoří dokonalou kombinaci chutí.

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 32 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 12 min

32 min (20 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 306 kJ /
1 507 kcal
Bílkoviny22,82 g
Tuky90,04 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 82 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy145,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci smícháme smetany, cukry, máslo a mouku. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 minuty, odstavíme a necháme vychladnout. Krok 2: Do směsi vmícháme mandle, oříšky a kandované ovoce. Krok 3: Velký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Krok 4: Lžičkou tvoříme na pečicí papír hromádky v dostatečných rozestupech, mírně se roztečou. Krok 5: Plech vložíme do trouby a marokánky pečeme asi 10-15 minut dorůžova. Krok 6: Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme vychladnout. Krok 7: Spodní stranu potřeme čokoládovou polevou.

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukroví - Marokánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukroví - Marokánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Nic se neděje,každá trouba jinak peče,takže to neřeším.Já kdybych to šoupla na 200 ,tak to mám černé,jako uhel,ihned.Takže v pohodě.

MartaU:
Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...:-)) a už začínám tušit, kde je zakopaný pes:-))
Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdl:-))

Joo,máte pravdu,patří tam 125 ml šlehačky,prominte. Já ani nevím,prostě to peču do zlatova,na troubě mám pokažený časovač.Peču snad 15 minut??Prostě jak to má zlatavou barvu,tak vytahuji plech.Děkuji,že jste mně upozornil

MartaU:
...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...:-))
"Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete):-//

Dobrý podvečer.Takže normální šlehačku nalejete do hrnce 1,25 ml,1 hodně vrchovatá lžíce hlad.mouky,5dkg cukr krupice,dáte do hrnce vařit a míchat na slabém phni.Nechat asi 2 minutky převařit a nechat trochu vystydnout.Přidat nasekané ořechy,kandované ovoce...Klademe hromádky na plech ,na pečící papír.Pak lžičkou namočenou ve studené vodě ,hromádky porovnáme,prostě at jsou trochu rovné.Peču je na 100 stupnů,do růžova.Pozor mám pečení zapnuté vrch i spodek na prostředním roště.Jakmile zrůžoví,vytáhneme a hned sundáváme z papíru.Jsou jako z gumy,ale normálně stuhnou.Pak je poleji čokolád. polevou a hotovo

píšete smetanu ale jestli na šlehání tedy šlehačku a jaký obsah té smetany.:-p

Doporucuji rozhodne nepect na pecicim papire, protoze by se tak prilepily a nesly dolu. Primo na vymazanem plechu jdou lehce podebrat.:yes:

na jakou teplotu se to peče ?

Mňam já du prič tady mi každej dělá chutě!!!!!!!:-)):yes:

Tématické fráze:
marokánky ze smetany, nejlepší vánoční cukroví, nejlepší vánoční cukroví marokanky, vánoční cukroví nejlepší recepty marokánky, mimibazar recepty nejlepší, recepty na vánoční cukroví, top cukroví, nejlepší vánoční cukroví recepty, rychle vanocni cukrovi, nejlepší cukroví, recept na nejlepší marokánky, levné vánoční cukroví, nejlepší recepty na vánoční cukroví, vánoční cukroví nejlepší recepty, vánoční marokánky, marokánky-recept, marakonky, cukroví bez mouky, cukroví-marokánky, vánoční cukroví-marokánky

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, mouka hladká, oříšky, mandle sekané, ovoce kandované, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu