Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2012 17:21
Toprecepty.czahoj právě vařím med z pampelišek,už několikrát jsem ho dělala a je super prostě nám chutná víc jak od včeličektak to všichni zkuste dobrou chutˇ
1. 5. 2012 15:30
Děkuji za rady, pampelišky již mám umyté a převařené a jdu je dát ařit na medík... díky všem...
1. 5. 2012 11:18
mnam mnam to dela stanislav mi jíme včeli mnamn mnan
1. 5. 2012 11:16
mnam
1. 5. 2012 11:13
:-
1. 5. 2012 10:27
dobry den zrovna jsem postavila vařit pampelišky doufam že se mi to podaří ,dam vam potom vědět
1. 5. 2012 08:37
Marek:No, naši to dělávali tak, že pampelišky namočili přes noc, že broučci vyplavou. Pak to slili, proprali a teprve potom pokračovali podle receptu úplně stejně. Já to letos zkoušela, a ona plavou i pampelišky.. Tak možná to bylo jen pro ten pocit, že to propláchli pořádně.. Ale jinak býval vždycky výborný, a hustý jak se kdy zadařilo.
30. 4. 2012 12:38
Marek:dát do síta a jemňounkou sprchou prosprchovat, ne moc prudce, abys hlavičky "neoddělal", jde to rychle fááákt, nebo i jen do dřezu a pokud máš nastavitelný kohoutek se sprchou, tak tím , pokud nemáš, tak tenký proud vody a hlavičky prohazovat, míchat - to už tušíš, jak to myslím ne?
30. 4. 2012 12:35
Zdravím, chtěl jsem vyzkošet Váš recept,ale vybírání broučků mě natolik štvalo že jsem se na to vykašlal, proto prosím o radu jak vybírat broučky z hlaviček tak aby to netrvalo celý den děkuji za odpověd...
30. 4. 2012 10:08
A můžu citron úplně nahradit pomerančem?
29. 4. 2012 10:46
ivča : on je opravdu tekutý, nikdy nebude hustý jako pravý včelí med, jako sirup je snad dobrý, ne, pravý med z něj nikdy nebude (včelky jsou na to šikulky a my holky vařící, zatím na to nemáme)
29. 4. 2012 09:05
mam taky ten problem,podovaření moc řídky spiš jak sirup mužu ještě vylít do hrnce a znova vařit?
28. 4. 2012 19:27
Mertula: To se musí vařit tak dlouho, až to zhoustne(přiměřeně)
27. 4. 2012 13:51
já ho jednou uvařila tak že sem ho lila do formiček a děti to lízali jak lízátko jak to bylo tuhé )
26. 4. 2012 08:28
Já už jsem ho právě loni vařila a byl pěkně hustej a letos se mi nějak nepovedl,myslíte že není mořné ho znova vylít a ještě povařit??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 39 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 7 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 17 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 25 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 30 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 35 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 42 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 52 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na sběr a využití jarních léčivých bylinek: Jitrocel je dobrý na dýchací cesty, popenec na trávení
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Jak na výbornou pampeliškovou kávu: Z pražených kořenů ochucená kořením chutná skvěle, říká bylinkářka Linda
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů