Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2012 08:22
Bára: pampeliškový med má ale tekutější konzistenci než normální včelí med !!!!!!
26. 4. 2012 08:05
Ahoj,mám menší problém,včera jsem uvařila pampeliškový med a málo mi zhoustl,myslíte,že je možné med ze sklenic vylít a znova povařit,aby zhoustnul?Celou noc byl už nalitý ve sklenicích.Děkuji
25. 4. 2012 09:53
Tak letos bych chtěla tuto dobrotu vyzkoušet. Jen bych se chtěla zeptat, kolik je z této várky skleniček?Děkuji.D.
21. 4. 2012 13:33
Mám ho vždy také řidký. Nikdy se mi nepovedl tak hustý jako lesní z obchodu. Ale jinak chutná skvěle.Mertula:
14. 5. 2010 23:04
vařila jsem med přes 2 hodiny a mám ho řidký? Kde jsem udělala chybu? Ještě jsem měla o 100 hlaviček více
12. 5. 2010 14:46
Dík za radu, tenhle můj prvovýtvor spotřebuju na bramb. placky a příště si dám majzla a nebudu to vařit tak zhurta - myslela jsem, že mi to vypění z hrnce, když jsem to chtěla zamíchat, mám to jak karamelky
12. 5. 2010 14:31
Kiaro,neměl by být cítit karamelem ani být hořký.Dělej to na mírném ohni a občas zamíchej.
12. 5. 2010 14:28
Tak jsem právě med dodělala a mám ho dost tmavý vypadá to, že jsem ho buď vařila moc prudce nebo moc dlouho, má to hodně chuť karamelu, mírně do hořka. Nikdy jsem pampeliškový med nejedla, tak nevím, jak má přesně chutnat Prosím o radu,než začnu dělat další várku, začalo mě to bavit
30. 4. 2010 20:06
Luci, já ho liju horký do horkých vypařených sklenic, zavřu a otočím jako když dělám marmeládu. Vydrží i dva roky bez újmy ve sklepě. Po otevření ho mám v ledničce. Nebo ho můžeš sterilovat na 85°C asi 15-20 minut.
30. 4. 2010 19:26
Tak jsem zrovna dovarila a nad zbytkem v hrnci jsme se s pritelem olizovali. Jen by me zajimalo - jak tento med uskladnit? V pokojove teplote a tme nebo na tom nezalezi? Pritel se zminil, ze kdyz jej kdysi davno delavali doma, udelala se jim na povrchu po nejake dobe plisen. Velice rada bych se tomuto vyhnula, ale med delam poprve, tak se omlouvam, jestli je dotaz prihlouplejsi
29. 4. 2010 08:38
taky ho delam je vyborny, ale je fakt lepsi tam pridat pomerance... je vyyybornyyy!!!!!
29. 4. 2009 21:16
Díky, Jani!!! Počkám, kolem nás je plno smrčků a já bych to zoufale chtěla udělat pro vnučku Markétku na zimu a vlastně i pro syna i pro mne. No, vlastně, jsme celá rodina mrzáci na plíce!, ale jsou horší věci
29. 4. 2009 21:04
Ještě né, pokud se dívám doma na smrčky - tak výhonky teprve lezou , to si počkáš - cca v polovině května, nebo až koncem, musíš na stromečku vidět krásně zelené-čišté výhonky a ty potom můžeš ostříhat a naložit Jasně, že by to měly být čisté výhonky - ne u cesty atd., a zase šetřím stromeček-vše neberu - jen s mírou a jdu na další, já mám výhodu doma na zahradě mám velký smrk 40letý a malé smrčky 10 leté, takže úrody dosti, přeji úspěch
29. 4. 2009 20:57
janka a myslím, že teď už by se měl sbírat, že?
29. 4. 2009 20:55
Bibi, budu ti vděčná!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 29 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 minutou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 11 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 19 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 24 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 29 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 36 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 46 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na sběr a využití jarních léčivých bylinek: Jitrocel je dobrý na dýchací cesty, popenec na trávení
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Jak na výbornou pampeliškovou kávu: Z pražených kořenů ochucená kořením chutná skvěle, říká bylinkářka Linda
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů