Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 232 kJ / 1 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,92 g |
Tuky | 51,56 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 903 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 154,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: korpus:
bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky,
žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny,
do pěny ze žloutků a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme. Krok 2: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí. Krok 3: krém:
žloutky s mlékem a cukrem a kakaem (případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou (ale tak, aby se nám žloutky nesrazily),
do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.
bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky,
žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny,
do pěny ze žloutků a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme. Krok 2: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí. Krok 3: krém:
žloutky s mlékem a cukrem a kakaem (případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou (ale tak, aby se nám žloutky nesrazily),
do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.
Zveřejněno 4. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9o1
Moje poznámka
Moje dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9o1
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
moje dortíky,
smart flex potahovací hmota,
moje dorty,
práce s potahovací hmotou smartflex,
dortík pro maminku,
potahovací hmota na dorty smartflex velvet,
smartflex velvet diskuse,
dortíky od maminky,
práce s potahovou hmotou,
práce s potahovací hmotou,
smartflex se trha,
smartflex velvet diskuze,
nejhezčí dorty,
muffiny ty nejlepší recept,
recepty na dortíky,
výtvory pro maminky,
potahová hmota velvet smart,
potahová hmota smart velvet,
smart flex potahovací hmota diskuze,
smart flex potahovací hmota postup
Suroviny:
korpus,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
olej,
kakao,
cukr moučkový,
mléko,
žloutek,
máslo,
kakao
Komentáře (9)