Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 201 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,49 g |
Tuky | 32,13 g |
Vláknina | 6,98 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 21,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pot-au-feu je podle francouzské tradiční kuchyně. Kdo má, může vařit v papiňáku, ušetří si čas i energii.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2023 08:21
Po chvíli přinesl číšník hluboké polévkové talíře, větší dřevěné prkénko a velký (opravdu velmi velký) hrnec. Vše dal na stůl, zalovil v hrnci, vylovil velký kus vařeného hovězího masa, položil na prkénko a odkrojil z něj 4 plátky. Naběračkou pak nabral z hrnce polévku (hovězí vývar) s nudlemi a dal nám do talířků. Zbytek masa (ještě velký kus) dal zpátky do hrnce do polévky a hrnec odnesl.
Maso bylo druhým chodem. K němu přinesl pár brambor a vařenou zeleninu. Na stůl dal ještě misku s něčím, co připomínalo zvláštní hořčici a misku s jemným šedým štěrkem, který stavebníci u nás znají jako "potěrák". Pak jsme zjistili, že je to hrubá mořská sůl.
Je to prostě takový francouzský "eintopf".
1. 4. 2012 05:46
30. 12. 2011 11:24
29. 12. 2011 21:00
29. 12. 2011 20:48
29. 12. 2011 16:48
29. 12. 2011 16:35
29. 12. 2011 15:41
29. 12. 2011 15:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 1 hodinou
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 2 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 6 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 6 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 7 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jídlo, které sbližuje: Připravte si pravý hot pot, úžasnou party specialitu původem z Číny
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: pot au feu vařené hovězí s bramborem hovězí bok recept hovězí bok recepty hovězí bok hovězí vařené recept hovězí pot au feu pot au feu recept hovězí vařené vařené hovězí recept na hovězí bok vařené hovězí se zeleninou recepty hovezi bok hovězí na vaření hovězí bok bez kosti recept hovězí bok bez kosti recept hovezi bok recepty z hovězího boku koprová omáčka s hovězím masem v papinaku vařené hovězí maso recepty
Suroviny: bok hovězí, kost hovězí morková, koření, koření hřebíček, pepř, sůl, bujón hovězí, cibule, mrkev, brambory, pórek, česnek
Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zEO
9 názorů