Chleba podle Romana Vaňka
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
1 velký bochník
Nutriční hodnoty
Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 18,40 g |
Vláknina | 53,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,02 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 721,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chleba je opravdu výtečný,tak jako všechny ostatní jeho recepty.
Pan Vaněk v kuchařce radí, rozdělit těsto na dva díly a upéci dva bochánky, jelikož nemám dvě ošatky, udělala jsem jeden velký.
Dále pak radí jak zapařit troubu - rozprašovačem na kytky - dokud se nevytvoří oblak páry. A těsto na chleba nedělá v pekárně, ale všechny suroviny smíchá v míse a pak to vše přendá do robotu a míchá 10 min.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 12. 2012 09:26
tento chleba je zatím nejlepší z mnou vyzkoušených- jednoduchá příprava a ta chuť je opravdu skvělá.Peču v římském hrnci,který nenamáčím,ale i s víkem ho řádně nahřeju,pak na papíře opaatrně vložím chléb nakynutý ,zavřu a peču na 200st. cca hodinu..výsledek je dokonale propečený krásný chléb..fotit neumím:(
3. 12. 2012 09:28
zizala:
moc se Ti povedl
moc se Ti povedl
2. 12. 2012 09:06
Na tenhle chleba jsem měla zálusk dávno, uvedení receptu zde a komentáře mě ponoukly, abych vyzkoušela, zda ten můj bude aspoň přibližně stejný, jako ten od autorky hlavní fotky. Chebík je velmi dobrý, s těstem se pracovalo dobře, zadělávala jsem z poloviční dávky. Tak přidávám fotku i svého bochníčku jako důkaz, že to jde v domácích podmínkách upéct. Ošatku slíbil Ježíšek, takže kynul normálně v míse, ale to je jen detail. Určitě jsem nepekla naposledy
8. 11. 2012 17:01
Khase teda klobouk dolů, tvůj chleba je nejhezčí ze všech
8. 11. 2012 11:46
Děkuji
8. 11. 2012 07:39
a pro zapaření trouby je možné vhodit i kostky ledu
8. 11. 2012 00:51
Eliza:
docela jsi mně pobavila sériově vyrobený chleba to opravdu neni, ale vyvracet Ti to nebudu, nemám zapotřebí kupovat chleba a pak ho fotit do top receptů
docela jsi mně pobavila sériově vyrobený chleba to opravdu neni, ale vyvracet Ti to nebudu, nemám zapotřebí kupovat chleba a pak ho fotit do top receptů
8. 11. 2012 00:47
BILKOVAI:
ošatku jsem Ti vyfotila, je to už docela dlouho co jsem jí koupila a přesně si nepamatuju na kolik gramů těsta ta ošatka je,a ani bych neřekla že jí moc vysypávám
ošatku jsem Ti vyfotila, je to už docela dlouho co jsem jí koupila a přesně si nepamatuju na kolik gramů těsta ta ošatka je,a ani bych neřekla že jí moc vysypávám
7. 11. 2012 21:08
Bibinky chleba je evidentně doma vytvořený, což o tom v původním receptu říct nemůžu. Ten první mi připadá na zakoupený, udělaný sériově. Ale můžu se mýlit. Rozhodně se mi Bibinky výtvor líbí o dost víc.
7. 11. 2012 21:00
Khase: můžu se zeptat, jak velkou máš ošatku na tento chleba? Na 1 kg mouky? Chlebíček máš nádherně baculatej. Já mám ošatku na půl kg mouky a peču z půl kg mouky a mám ho spíš podlouhého tvaru. A vysypáváš ošatku hodně nebo lehce? Mě se těsto někdy přichytí a nechce se pustitAle to bude asi tím, že mám těsto řidší. Zjistila jsem, že je chleba z řidšího těsta lepšíTvůj chleba vyzkouším a dávám za tu krásu bodík
7. 11. 2012 20:49
Tak to je nějaký divný. Stejnej recept a dva totálně rozdílný výtvory Čím to je? Špatně opsanej recept nebo nešikovná druhá pekařka
7. 11. 2012 19:08
Bibince,zene cinu, timto dekuji.Je jasne, ze kynuti v osatce a peceni na plechu je jine,nez primo ve forme.Myslim,ze budu muset ubrat vodu pri zadelavani.
7. 11. 2012 16:33
Khase: Khase, chlebík jsem včera vyzkoušela z poloviční dávky, abych věděla, zda ho budu někdy opakovat. Chléb je krásně vzdušný a dobrý, tak někdy zase bude. Nechala jsem kynout v oválném skleněném pekáčku a v něm jsem i pekla, tím jsem s těstem nemusela manipulovat, ono je docela tekuté. Dávám ti krásný 10. bod a jdu ti přidat fotky
7. 11. 2012 15:36
já myslím,že by stačilo chleba rozdělit na dva bochníky a nechat kynout v nějaké misce a pak ho jen vyklopit na plech - ošatka se ale vyplatí koupit, pokud se chleba peče pravidelně , já už jí mám hrozně dlouho, ta je nezničitelná
7. 11. 2012 15:32
Dana61:
já dala jen tip jak to dělají ostatní,to je jasný že se kilový chleba do dortové formy nevejde
já dala jen tip jak to dělají ostatní,to je jasný že se kilový chleba do dortové formy nevejde
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 9 minutami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 13 minutami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 11 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 14 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 14 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 14 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 14 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: roman vaněk recepty roman vaněk vaněk recepty roman vaněk kuchařka recepty recepty roman vaněk recepty vaněk roman vaněk kuchařka roman vaněk chleba vaněk kuchařka recepty od vanka roman vaněk nový pořad vaněk roman vaněk jak zapářit troubu vaněk chleba roman vaněk recept kuchař vaněk chleba z trouby kuchařka od vaňka roman vaněk chléb
Suroviny: mouka hladká pšeničná, mouka žitná, ocet, sůl, droždí čerstvé, kmín celý, voda
Chleba podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNPn
43 názorů