Caponata
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 147 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 13,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 56,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Caponata se podává s pečivem, je to typický sicilský předkrm, ale výborně se hodí i jako pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo se může podávat s těstovinami.
Do caponaty se mohou přidat i rozinky.
Na fotce nenajdete piniové oříšky, protože je momentálně nemám, ale patří tam.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2013 10:29
Maris, tak tohle jídlo je podle mého gusta Moc hezky nafocené
17. 7. 2013 11:17
andrea: To jsem ale platila na ostrove Elba od rybare, v krame urcite stoji takovych 35Eur, musim se podivat a udelat si alespon ty linquine, dostala jsem na ne chut !!
17. 7. 2013 11:06
Jitkas:Jitko, v Makru měli čerstvého mečouna za 550,-Kč/kg, takže tady taky žádná sranda. Ale je to vynikající ryba
17. 7. 2013 10:47
magdalenka: Na Sicilii se prave dela mecoun v caponate, coz byl puvodni recept. Caponata bez ryby, je verze pro "chude", tedy nas, co na mecouna nemame. Naposledy jsem ho platila 25EUR/kg, malem jsem omdlela. Ta verze s rybou se pouziva hodne jako omacka na testoviny (linguine), neb preci jenom te ryby potrebujes mene. Jo a mas pravdu, pripomina to hodne ratatouille, jenom tady je to upraveno do sladka-kysela. Normalne caponata (bez ryby) je bud prekrm nebo priloha. Existuje tez s pridanim zvlast osmazenych paprik, tez dobra.
17. 7. 2013 09:45
Mne sa stále niečo blikalo v hlave a teraz som si spomenula. Na Malte mi dali niečo ku grilovanému mečúňovi - vyzeralo to podobne ako ratatouille, ale bola to maltská kapunata! (taliansky vplyv) Cesnak tam bol určite, oriešky neboli.
16. 7. 2013 15:04
Jistě dobré, někdy zkusím ke grilovačce
15. 7. 2013 23:40
Vsechny suroviny mam doma, takze brzy vyzkousim....to bude lahoda, moc pekny receptik..
15. 7. 2013 22:18
To tak láká, moc se mi líbí a chutnalo by mi to
15. 7. 2013 21:50
maris:
15. 7. 2013 21:46
varilamyskakasicku: Ivo děkuju
15. 7. 2013 21:44
Moc pěkně zkombinované Maruško, foto je, jako když jsem s Tebou u stolu, kouzlo, je krásně jedlé a až sem voní
15. 7. 2013 21:43
Moc vám všem děkuju a budu ráda, když někdo vyzkouší - je to takový letní recept
Colombo - díky, je fotogenická
Colombo - díky, je fotogenická
15. 7. 2013 21:20
Maruška, tak toto by som si dala...aj bez pečiva. Je to výborný recept
15. 7. 2013 19:22
Maruš, já nevím, jestli se to tak i jmenovalo, ale někde jsem to viděla. Strašně se mi líbil ten lilek tam, olivy, kapary, celer, paráda. Určitě vyzkouším a jak známo..už si to sama sobě "doporučuji" na email! A jo, piniové oříšky jsou hnusně drahé, ale skvěléééé!
15. 7. 2013 19:14
Páni,to je už jen od pohledu nádherně barevná dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 53 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 14 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: kaponáta dýňová caponata sicilská caponata zeleninová caponata lilková caponata caponara caponáda caponata z lilku caponata z dyne capponata dyňová kaponata kapunata capunata salát caponata caponnata caponatta zapečená caponata sicilska kaponata kaponáta recept sicilská caponnata
Suroviny: lilek, celer řapíkatý, cibule, rajče, olivy zelené, kapary, ocet vinný, cukr hnědý, olej olivový, sůl, bazalka čerstvá
Caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p0Z
26 názorů