Šťáva z květů černého bezu
Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si lahodnou šťávu podle našeho receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 50 738 kJ / 12 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 021,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vydrží dost dlouho.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2015 10:54
13. 6. 2014 09:36
31. 5. 2014 11:35
27. 5. 2014 21:40
16. 6. 2012 10:56
•1,2 kg cukru
•6-10 květů černého bezu
•citron
Převaříme vodu s rozpuštěným cukrem a necháme vychladnout. Přidáme květy černého bezu a citron pokrájený na plátky (bez jader).Nejlépe dáme kvasit do demižonu s kvasnou zátkou popřípadě do sklenice a převážeme celofánem. Necháme kvasit dokud nepřestane víno bublat(asi 6 týdnů) a pak slijeme do láhví.Uchováváme v chladnu a temnu.
Odpoledne jdeme trhat co se ještě dá
16. 6. 2012 10:47
Vaclav Fronek:
28. 5. 2012 11:49
25. 5. 2012 08:02
25. 5. 2011 18:59
25. 5. 2011 16:29
25. 5. 2011 16:01
25. 5. 2011 15:50
25. 5. 2011 15:28
nevím, jestli by ta kyselina citronová stačila, časem by to asi začalo kvasit...a já jako správný troškař bych si chtěla nadělat několik litrů do foroty
25. 5. 2011 15:18
25. 5. 2011 15:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 1 hodinou
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 3 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak chránit sirup, aby se nekazil. Stačí uplatnit jednoduché rady a sirup spolehlivě vydrží
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: černý bez bezová štáva za studena černý bez květ bezova stava bezová štáva¨recept černý bez recepty sirup z černého bezu bezová šťáva recept bez černý květ černý bez květ recepty sirup z květů černého bezu květ černého bezu květ černého bezu recepty bezinková šťáva bezová štáva z plodů bezová šťáva recepty květy z černého bezu recept na bezovou štávu stava z bezinek květy černého bezu
Suroviny: květy černého bezu, voda, kyselina citronová, citron, cukr,
Šťáva z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48xJ
40 názorů