Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta po řeznicku

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drobek Drobek

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 765 kJ /
1 139 kcal
Bílkoviny48,63 g
Tuky80,10 g
Vláknina18,98 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,65 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytky otřepeme. Krok 2: Rozehřejeme velkou pánev, rozpálíme sádlo a až se z něj začne lehounce kouřit, osmahneme kotlety, asi 4 minuty po každé straně. Pak vyjmeme a všechen tuk, až na slabý film vylijeme. Krok 3: Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme ještě na chvíli česnek. Sundáme s ohně a přidáme papriku, v ní cibuli dobře obalíme. Krok 4: Přidáme vývar a protlak, dáme zpět na oheň a uvedeme do varu. Přidáme zpět maso, přikryjeme a na mírném ohni dusíme 40 minut, až je maso měkké. Krok 5: Během dušení kotlety jednou obrátíme. Potom je poskládáme na ohřátou ohnivzdornou servírovací mísu, přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 95°C, aby se udržely teplé (porcelánová mísa se musí dát do studené trouby a teprve potom troubu ohřát). Krok 6: V hrnku smícháme mouku se zakysanou smetanou a za stálého míchání nalijeme do pánve. Vaříme asi 2 - 3 minuty, až je omáčka hustá a hladká. Pak přidáme nudličky šunky a okurky a ještě 1 - 2 minuty povaříme. Přisolíme dle chuti. Krok 7: Nalijeme na kotlety, zbytek podáváme v omáčníku. Chutná dobře s noky, nudlemi, rýží, ale i s knedlíkem.

Zveřejněno 22. 3. 2009

Poznámka autora Drobek

Recept je z mé oblíbené knihy "The Cooking of Vienna's Empire", od Josepha Wechsberga - Sertés borda hentes módra - preklad Vepřová kotleta po řeznicku.

Ty podivné váhy, 170 g jsou přepočet z 6-ti uncí, netřeba následovat přesně.

A protože zcela náhodně nebylo doma žádné vepřové, vyrobili jsme to z kuřecích prsou bez kostí a kůže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta po řeznicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ5p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta po řeznicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ5p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

MOOOC DOBRÉÉÉÉÉ !!!!!!! :-8

:-8 Děkuju Jano:-K

:yes::yes:

Julienne je kuchařský výraz, který jak jsem se bláhově domníval zná každý.
Tak na vysvětlenou pro ty co ho neznají, je to krájení ČEHOKOLI na nudličky.
V receptu je, kopíruji to sem: ...šunky nakrájené na nudličky (julienne) 30 x 3 x 3 mm, tudíž vlastně i šířím osvětu.;-)

julienne, no, copak to je ten výraz? Ten recept by se mi docela líbil, ale raději bych používala slova, kterým rozumí všichni. Je to snad způsob nakrájení šunky a okurek?:-O

Tématické fráze:
veprove kotlety, veprova kotleta s testovinami, kotlety s omáčkou, vepřové kotlety na paprice s těstovinami, kotlety, vepřová kotleta s rýží, kotleta s omáčkou, kotlety s hořčičnou omáčkou, kotleta s pepřovou omáčkou, kotlety s pepřovou omáčkou, vepřová kotleta recepty, veprove s okurkou, omáčka z kotlety, vepřové kotlety s rýži, vepřová kotleta na pepři, kotleta omacka, recept kotlety, veprove na okurkach, vepřové se šunkou a okurkou, omačka s okurkou a sunkou

Suroviny:
kotleta vepřová, sůl, pepř mletý, mouka, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar kuřecí, protlak rajčatový, mouka, smetana zakysaná, šunka,

Přidat fotografie receptu