Pěna ze šunkové čajovky, smetanových sýrů a lučiny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 163 kJ / 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,67 g |
Tuky | 73,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 187 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 3,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2017 13:41
casino: díky
12. 2. 2017 13:29
hosta: Děkuji
Všem, každému zvlášť a Ivace64: obzvlášť, se omlouvám
Všem, každému zvlášť a Ivace64: obzvlášť, se omlouvám
12. 2. 2017 12:37
casino: o úpravě receptu jsem psala 11. 2. 2017 21:35:29
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=d... - hodně věcí je v Topreceptech "domácích"
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=d... - hodně věcí je v Topreceptech "domácích"
12. 2. 2017 10:02
Technická poznámka
Z větší poloviny jde většinou o zajímavé komentáře
Abychom zde komentující ale nebyli z poloviny považováni za tydýty, z druhé poloviny za spadlé z višně a ten zbytek za spadlé z jahody na znak tak podotýkám, že autorka, bez toho aby to kde zmínila, upravila text surovin i poznámky tak, že diskuze se z větší poloviny jeví sice jako poučná, leč bezpředmětná...
No a co se názvu onoho uzenářského produktu použitého v názvu receptu týká, u nás se mu říkalo MACEŠKA a až dnes jsem se na netu dozvěděl proč zrovna maceška
Z větší poloviny jde většinou o zajímavé komentáře
Abychom zde komentující ale nebyli z poloviny považováni za tydýty, z druhé poloviny za spadlé z višně a ten zbytek za spadlé z jahody na znak tak podotýkám, že autorka, bez toho aby to kde zmínila, upravila text surovin i poznámky tak, že diskuze se z větší poloviny jeví sice jako poučná, leč bezpředmětná...
No a co se názvu onoho uzenářského produktu použitého v názvu receptu týká, u nás se mu říkalo MACEŠKA a až dnes jsem se na netu dozvěděl proč zrovna maceška
12. 2. 2017 09:50
zizala: To jsem ráda, že si rozumíme!
12. 2. 2017 09:37
hosta, Dajda:
12. 2. 2017 08:11
zizala: hosta: tejaja: cumacekvendelin: Takhle jsem svůj komentář nemyslela, nešlo mi o pojem, ale o podstatu výrobku. Jaký má význam vyrábět lučinu doma, pokud ji vyrábím z průmyslově zpracovaného mléka? V domácích těstovinách nebo chlebu nebudou látky jako barvina nebo éčka, ty snad v mouce nejsou, ale v lučině to, co je v průmyslově zpracovaném mléku nebo jogurtu, bude. A cena? Nedávno jsem tu viděla recept na domácí máslo ze šlehačky. Při tom, co šlehačka stojí, nevyjde jistě levné. Před mnoha lety se vyráběla šlehačka z másla nebo 100% tuku, protože nebyla k dostání, ale vyrábět teď máslo ze šlehačky, to nechápu. Když zapomenu koupit máslo, tak většinou nebudu mít doma ani šlehačky. Takže jako náhražka se to taky moc nehodí. Ale třeba mi to někdo vysvětlí.
11. 2. 2017 22:53
tejaja: Já to vidím jako lučinu doma zhotovenou. Viz odkaz. Tam je to v klidu a tam patří recept k nejlepším. Asi bych to už tady dál nerozebíral.
11. 2. 2017 22:46
Priznám sa, že nemám príliš rada to slovíčko "domáci". Myslím, že je to na ľuďoch, ktorí varia, aby použili surovinu takú, akú oni majú k dispozícii. či z obchodu alebo doma urobenú, pokiaľ sa to dá. Nepokladám za dôležité to zvýrazňovať, každý nech použije to, čo uzná za vhodné.
11. 2. 2017 22:35
zizala: je to hra se slovíčky - když se změní na "doma vyrobená" bude se to týkat jen výsledného produktu, tj. lučiny, bez vazby na suroviny. K tomu, co píšeš, by ten až tak absurdní přístup mohl vést Suroviny po dohodě s autorkou trošku pozměněny, aby vás k takovým závěrům nesměřovaly
11. 2. 2017 20:44
Dajda: Takže na domácí těstoviny si musím vypěstovat obilí a dát semlít na mouku, aby byly domácí? To asi ne
11. 2. 2017 19:32
Dajda: souhlas a díky za názor
11. 2. 2017 19:31
Jana Remkova: aha,škoda, mne se zdá poslední dobou cenově nejdostupnější a mají zajímavé výrobky
11. 2. 2017 18:38
casino: Už mě to napadlo několikrát. Aby byla lučina nebo máslo opravdu domácí, musely by se vyrábět z domácích surovin, to znamená z jogurtu nebo smetany, vyrobených z doma nadojenéhomléka. Pokud koupím suroviny v obchodě, má i na "domácí" lučině podíl průmyslová výroba.
To nic nemění na tom, že mám kombinaci čajovky nebo métského salámu našlehaného s čerstvým sýrem (lučinou, žervé, může být i pomazánkové máslo) velmi ráda . Nedávám pažitku, ale špetku papriky, i když nikoliv uzené.
To nic nemění na tom, že mám kombinaci čajovky nebo métského salámu našlehaného s čerstvým sýrem (lučinou, žervé, může být i pomazánkové máslo) velmi ráda . Nedávám pažitku, ale špetku papriky, i když nikoliv uzené.
11. 2. 2017 18:14
Ivace64: dyž my nemáme NORMU
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 1 hodinou
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 2 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 6 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 6 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 7 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Retro okénko: Jak na plněná vajíčka podle Viléma Vrabce? Tyhle kombinace surovin fungují!
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Další recepty
Tématické fráze: domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv výroba šunkové pěny pomazanka z čajovky čajovka recept pomazánka z macešky domácí čajovka šunková pěna recept ze sunkove peny pěna z lučiny čajovky sunkove pena šunková pěna bez pečiva vyrobit sunkovou penu pomazánka ze šunkové pěny domácí čajovka recepty uzená maceška pomazánka maceška recept čajovka šunková pěna výroba maceška pomazánka
Suroviny: čajovka, lučina, sýr smetanový, paprika sušená uzená, pažitka, sůl
Pěna ze šunkové čajovky, smetanových sýrů a lučiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0j7K
26 názorů