Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 156 kJ / 1 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,00 g |
Tuky | 136,74 g |
Vláknina | 5,38 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,13 g |
Sacharidy | 80,98 g |
Postup přípravy
Do hrnce, namočit a přemýšlet, co uvařit. Venku prší, když neprší, tak sněží, když nesněží, tak je určitě jiná kalamita. Do krámu se člověku nechce, co fčil. Fazole jsou namočené, žena chodí okolo s výrazně povytaženým obočím, jsem zvědavá, co si s tím počneš, atd, atd. Krok 2: Nedám se. Pokrájím kus uzenýho boku na elegantní kostičky, hodím do pekáčku, nechám škvařit. Přidám nakostičkovanou klobásu a až to všechno pustí omastek, přihodím krutonky z pečiva, co bylo původně na strouhanku. Přihodím uvařené, scezené fazole. Ono se to pěkně na tom pekáčku škvíří, nastal čas vejcový. Krok 3: V nádobě k tomu vhodné ušlehám vejce se vším kořením, sýrem a smetanou. Zaliju tím pekáček, strčím do vyhřáté trouby a zapeču hezky do barvy. Ten sýr s vejci mi musí udělat nahoře takovou krustičku. S elegancí sobě vlastní přizdobím petrželkou. A je to. Krok 4: Použil jsem remosku, spotřebuje se na to méně atomového jádra a je to rychlejší.
Zveřejněno 13. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fasolowka warszawska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGXM
Moje poznámka
Fasolowka warszawska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGXM
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Suroviny:
fazole,
bok uzený,
klobása,
vejce,
smetana zakysaná,
rohlík,
sýr,
rajče sušené v oleji,
petrželka,
květ muškátový
Komentáře (4)